Dobling i antallet bortførte barn

I 2012 ble totalt 54 barn borført i Norge. I fjor hadde tallet økt til 103. - Det er horribelt, sier Martin Waage.

- HORRIBELT: Martin Waage leder sikkerhetsselskapet ABP World Group, og spesialiserer seg i å tilbakeføre bortførte barn. - 
- Vi merker en jevn økning i antall henvendelser, i takt med antall bortførte barn. Det er horribelt at så mange barn blir bortført, og man må få på plass verktøy som fungerer for å stoppe eller redusere denne faren,, sier han.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
- HORRIBELT: Martin Waage leder sikkerhetsselskapet ABP World Group, og spesialiserer seg i å tilbakeføre bortførte barn. - - Vi merker en jevn økning i antall henvendelser, i takt med antall bortførte barn. Det er horribelt at så mange barn blir bortført, og man må få på plass verktøy som fungerer for å stoppe eller redusere denne faren,, sier han. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor ble 74 barn bortført fra Norge til utlandet, mens 29 barn ble bortført til Norge, oppgir Justis- og beredskapsdepartementet og Utenriksdepartementet.

Dette gir et samlet tall på 103 bortførte barn i fjor, og det er en nesten en fordobling sammenlignet med året før.

I 2012 ble til sammen 54 barn bortført, og i 2011 ble 72 barn bortført, ifølge myndighetenes statistikk.

Martin Waage leder sikkerhetsselskapet ABP World Group som spesialiserer seg i å tilbakeføre bortførte barn. Han sier at også de merker økningen.

- Horribelt - Vi merker en jevn økning i antall henvendelser, i takt med antall bortførte barn. Og det er ikke bare slik i Norge, men også i andre nordiske og europeiske land, sier Waage til Dagbladet.

- Det er horribelt at så mange barn blir bortført, og man må få på plass verktøy som fungerer for å stoppe eller redusere faren for bortføring, fortsetter han.Seinest i desember i fjor ble en far dømt for å ha holdt barna sine tilbake i Libanon. Mora leide en eks-soldat, som gjennom en svært risikabel og delvis feilslått operasjon hentet barna tilbake til Norge gjennom krigsherjede Syria og Tyrkia tilbake til Norge. Hele operasjonen tok fem uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer