Dobling i tagge-anmeldelser

Nær dobling på ett år. Er huset du bor i tagget på? Legg inn bildet her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I 2009 ble personer i Oslo anmeldt for 379 tilfeller av tagging og grafitti. Det kommer fram i den nye rapporten «Barne- og ungdomskriminalitet i Oslo 2010».

Les også: «De vil krige for å få tilbake lekeplassene til barna»

Dette var en nær fordobling sammenlignet med året før, hvor det ble registrert 207 forhold.

Mange av gjerningspersonene er svært unge. Den yngste registrerte gjerningspersonen var ti år da det straffbare forholdet fant sted, mens den eldste registrerte personen var 38 år. 27 prosent av de som ble anmeldt var under 18 år i 2009.

Store mørketallPolitiet skriver i rapporten at det er grunn til å «anta at mørketallene er store», da det er mange som utsettes for tagging som ikke velger å anmelde det til politiet. I dag står kollektivtrafikkselskapene for 93 prosent av alle anmeldelsene.

Les også: «- Flytt kriminaliteten til Frognerparken»

- Vi syntes utviklingen er veldig bekymringsfull, sier kommunikasjonssjef i Oslo T-banedrift Bjørn Rydmark til Dagbladet. Han forteller at de det siste året har opplevd en økning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer