«Død» baby funnet etter seks år

Den 10 dager gamle amerikanske babyen ble stjålet, og huset satt i brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet konkluderte med at den 10 dager gamle jentebabyen Delimar Vera omkom i en husbrann i Philadelphia 15. desember 1997.

Nå viser det seg at babyen fortsatt er i live, og at hjemmet hennes etter alt å dømme ble brent ned for å skjule en kidnapping, melder CNN.

Den vesle babyen sov i andre etasje, trodde moren, Luz Cuevas, da brannen brøt ut i det to etasjer høye huset. Hun stormet opp trappa, men kunne ikke finne den vesle jenta. Jentas mor sprang til slutt ut av huset, med brannskader, og overlevde brannen sammen med sine andre to barn.

Levningene etter babyen ble aldri funnet, men politiet konkluderte med at hun var omkommet og at levningene var brent opp i den kraftige brannen. Den ofisielle årsaken til brannen var en overopphetet skjøteledning.

Kjente igjen jenta i bursdagsselskap

Moren fikk seg imidlertid aldri helt til å tro at den vesle jenta var død. Og i januar i år, da hun deltok på et bursdagsselskap hos barnet til en kjenning, ble hun slått av hvor mye en seks år gammel jente liknet på henne selv og de to andre barna hennes.

Luz fortalte jenta at hun hadde tyggegummi i håret, og fikk dratt ut noen hårstrå fra hodet hennes. Hun tok så kontakt med myndighetene og fikk foretatt en DNA-test, som bekreftet at jenta var hennes datter.

Ifølge politiet ble brannen startet av nå 41 år gamle Carolyn Correa, som samtidig stjal den 10 dager gamle jentebabyen. Da politiet oppsøkte hennes hjem hadde hun flyktet, og etterlatt seg tre andre barn. Kvinnen er fortsatt på frifot.

Babyens mor har foreløpig ikke blitt gjenforent med sin datter, ifølge CNN.

Politiet sier at de ikke kan forklare fullt ut hvorfor babyen ble erklært død. De fant noen beinrester etter brannen, som de først antok var fra babyen, men som senere viste seg å ikke være fra et menneske.