Død «Deep Throat»

75-åringen som trolig var Nixons banemann, er funnet død på motellrom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som trolig gjorde slutt på Richard Nixons tid som president i USA er funnet død på et motellrom i delstaten Mississippi, meldte amerikanske medier torsdag. Fred LaRue antas å ha vært «Deep Throat».

LaRue, som ble 75 år gammel, døde etter alt å dømme av naturlige årsaker, skrev avisen Biloxi Sun Herald på sine nettsider. Han er tidligere blitt utpekt som den viktigste kilden til Washington Posts avsløringer av Nixons oppførsel i Det hvite hus.

Avsløringene begynte etter et innbrudd i det demokratiske opposisjonspartiets valgkampsenter i Watergate-bygningen i den amerikanske hovedstaden i 1972. Washington Post-reporterne Carl Bernstein og Bob Woodward grep fatt i saken.

Med utgangspunkt i Watergate-skandalen rullet de opp en lang rekke tilfeller av snusk og direkte lovbrudd i Det hvite hus. Sporene pekte direkte mot president Nixon, som ble tvunget til å gå av i 1974 og døde i 1994.

Bernsteins og Woodwards hovedkilde var en person på høyt politisk nivå i Washington, som gikk under dekknavnet «Deep Throat» etter en beryktet pornofilm. Fred LaRue nektet for å være denne personen, og sa at han bare var en av flere kilder til avsløringene.

(NTB)

<B>MÅTTE I FENGSEL: Fred LaRue ble straffet for sin rolle i Watergate-skandalen, men hjalp til med å bli kvitt Nixon. Han ble tirsdag funnet død av en ryddehjelp. Bildet ble tatt for et år siden.