Død etter knivstikking: - Jakter gjerningsperson

En person er død etter knivstikking i Asker. Politiet jakter en mistenkt gjerningsperson.

JAKTER: Innsatsleder Brian Skotnes sier politiet nå jakter etter en gjerningsperson i forbindelse med et knivdrap i Asker. Video: Nina Hansen / Dagbladet TV. Reporter: Stian Drake. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nødetatene rykket fredag ettermiddag ut til Åros i Asker kommune, etter melding om mulig knivstikking.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 12:34.

Det ble en stund jobbet med livreddende førstehjelp på fornærmede, som like etter klokka 13:30 ble bekreftet død. Politiets innsatsleder Brian Skotnes forteller at den avdøde er en ung mann av utenlandsk opprinnelse født på 90-tallet.

- Foranledningen skal ha vært en slåsskamp mellom avdøde og en annen person. Sistnevnte hadde en kniv som skal ha blitt brukt i basketaket, sier Skotnes til Budstikka.

Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth opplyste kort tid etter hendelsen at politiet hadde funnet en kniv på stedet, som det antas kan ha blitt brukt mot fornærmede.

- Vi antar at dette er et oppgjør i en eller annen form, mot fornærmede, og at mistenkte har hatt intensjon om å gjøre noe mot ham, sier innsatslederen til Dagbladet.

SØKER: Politiet bruker helikopter i søk etter en mulig gjerningsperson. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SØKER: Politiet bruker helikopter i søk etter en mulig gjerningsperson. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Jakter gjerningsmann

Det er ikke avklart hvor knivstikkingen skal ha skjedd. Politiets hovedhypotese er at den har foregått utendørs.

Innsatsleder Brian Skotnes bekrefter overfor Dagbladet at flere personer har sett hendelsen.

- Det er personer som har sett hendelsen. De er avhørt, sier han.

Et vitne skal ha funnet den nå omkomne personen på gata, og deretter varslet nødetatene. Den mistenkte gjerningspersonen skal ha løpt fra stedet.

Politiet avhører vitner, og gjennomfører teknisk og taktisk etterforskning på stedet. Parallelt søker de etter en mulig gjerningsmann - blant annet i nærområdet.

- Vi har ulike hypoteser og ulike vitneobservasjoner, men vi har ikke noe veldig konkret per nå. Vi har noen opplysninger som vi jobber etter, sier Skotnes.

Han understreker at politiet ikke har noen indikasjoner på at vedkommende skal være farlig for andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer