Død gutt uten spor av E.coli

Men de endelig prøvesvarene drøyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettsmedisinerne har ikke funnet spor av E.coli-bakterie i den fire år gamle gutten som døde av nyresvikt i forrige uke. Det viser den foreløpig obduksjonsrapporten.

Ifølge NRK Østlandssendingen vurderer politiet å etterforske dødsfallet når de får den endelig obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt.

Den fire år gamle gutten fra Oslo ble lagt inn på Ullevål universitetssykehus for intensiv behandling forrige søndag. Han døde sist torsdag, og helsemyndighetene har regnet med at nyresvikten  og dødsfallet var et resultat av at han hadde fått i seg E.coli-bakterie fra kjøttdeig.

Familien kjøpte kjøttdeig i Oppland 23. februar, dagen før Gilde stoppet alt salg av kjøttdeig fra slakterianlegget på Rudshøgda. Gilde-kjøttdeig i butikkdiskene i Oppland stammet derfra.

Laboratorieprøver

Rettsmedisinsk institutt ved Universitetet i Oslo tar obduksjonsoppdrag for politiet og kan ikke kommentere enkeltsaker.

Professor Torleiv Rognum forteller om obduksjonsarbeidet på generelt grunnlag.

-Vi sender en foreløpig obduksjonsrapport til politiet ganske snart etter at vi har startet oppdraget. Den foreløpige rapporten baserer seg på hva våre sakkyndige observerer. Resultatene av de baktereologiske prøvene kommer først i den endelige obduksjonsrapporten. Laboratoriene bruker alt fra dager til uker på å analysere ferdig prøvene, sier professor Rognum til Dagbladet.no.

-Så en foreløpige obduksjonsrapport sier altså ingenting om den obduserte har spor av E.coli?

-Det er ikke mine ord. Det må eventuelt være oppdragsgiver politiet som gir opplysninger fra en endelig obduksjonsrapport.

Bra med de tre

  Det antatt niende offeret for E.coli-smitte , en tre år gammel jente fra Lillehammer, ble innlagt på Ullevål universitetssykehus sist fredag med nyreproblemer.

-Situasjonen for jenta betegnes av medisinerne som stabil, og det er et godt tegn, sier informasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Ullevål til Dagbladet.no.

 Sykehuset har også to andre pasienter som behandles med nyresvikt etter antatt E.coli-smitte. Det er ei tre år gammel jente som har vært på sykehuset siden 21. februar og en åtte år gammel gutt som har vært pasient siden 26. februar.

Også for disse to er situasjonen stabil.