Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Død hund» var utstoppet sel

- Visste ikke at det ble så mye oppstyr, sier Erik Strøm. Han eide den utstoppede selen som ble funnet i en konteiner i Aurland.

SELEN: - Vi lo litt av alt oppstyret, sier Erik Strøm (63), her sammen med sin utstoppede sel før den ble kastet. Foto: Privat
SELEN: - Vi lo litt av alt oppstyret, sier Erik Strøm (63), her sammen med sin utstoppede sel før den ble kastet. Foto: Privat Vis mer

Søndag meldte en kvinne fra om en det hun trodde var en død hund dumpet i en konteiner i Aurland, Sogn og Fjordane.

- Det er helt hjerterått, sa kvinnen, som ønsket å være anonym, til den lokale nettavisen Porten.

Magne Knudsen, tjenesteleder ved Årdal lensmannskontor, bekreftet at de hadde mottatt melding om den «døde hunden», og sa at dette skulle undersøkes nærmere.

- Vi vet ikke hvorfor hunden er død, men uansett så er det ikke sånn man behandler en død hund. Da anbefaler jeg at man heller kontakter en veterinær, sa han til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

TOK BILDE: Dette er bildet som ble tatt av melderen. Foto: Privat
TOK BILDE: Dette er bildet som ble tatt av melderen. Foto: Privat Vis mer

Ikke klar over oppstyret

Saken om den dumpa hunden gikk landet rundt, og ble publisert i flere norske medier. Også Dagbladet omtalte funnet i konteineren i et skogsområde i Aurland ved to anledninger denne uka. Her og her.

Nå viser det seg at den «døde hunden» egentlig var en utstoppet sel.

- Jeg fikk den av en kompis som var lei av den, og har hatt i stua på Aurland, sier Erik Strøm (63) til Dagbladet.

Oslo-mannen med sommerhus i Aurland i Sogn og Fjordane forteller at selen hadde blitt ødelagt, og at han derfor tok den med til konteineren da han skulle kaste søppel. Deretter reiste han vekk noen dager, og fikk ikke med seg alt oppstyret før han var tilbake i Aurland mandag kveld.

- Jeg hørte noen rykter om en død hund, og da jeg så bildet av «hunden» i en lokal nettavis, så jeg med en gang at dette var min sel, sier han.

Deretter ble Strøm kontaktet av en lokal journalist, og saken om den døde hunden ble oppklart.

- Jeg så på bildet at det liknet litt på en hund, og beklager hvis noen ble skremt, sier han.

NRK omtalte saken først.

HUND SPARKET TIL DØDE: En raner skal ha sparket i hjel en hund i St. Hanshaug-parken. Dagbladet har fått reaksjoner fra folk i parken samme dag som hendelsen skjedde. Video: Dagbladet TV Vis mer

- En god historie

Tjenesteleder Knudsen forteller at han fikk tilsendt bilde av det som så ut som en død hund tirsdag.

- Men melderen opplyste om at han ikke hadde kjent noen lukt, sier han til Dagbladet.

Kort tid etter leste Knudsen om Strøm og hans utstoppede sel i lokalavisa, og det som så ut som en potensiell stygg dyrevelferdssak, ble til en snodig historie.

- Jeg er veldig glad for at dette ikke var en hund, men en god historie. Men uansett synes jeg det er bra at vedkommende som trodde dette var en hund meldte fra, sier han.

- Burde dere undersøkt om dette faktisk var en død hund, før du sa at det er «ikke sånn man behandler en død hund?»

- Jeg sa det under forutsetningen om at dette var en død hund, og jeg synes ikke det er slik man behandler døde dyr. Jeg måtte prioritere et annet oppdrag den dagen, og fikk ikke undersøkt saken før tirsdag ettermiddag. Heldigvis endte dette godt, sier Knudsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media