Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Død innen to uker

Terri Schiavo er hjernedød. Mannen krever at hun skal få dø. Igår ble respiratoren slått av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Amerika er delt. Spørsmålet Terri Schiavo (41) opprører amerikanerne. Mange mener ektemann Michael Schiavo har rett. Andre kaller ham en egoistisk morder og støtter foreldrene til Terri Schiavo.

Schiavo fikk i 1990 hjertestans som førte til alvorlige hjerneskader. I 15 år er hun blitt holdt i live ved hjelp av en respirator.

-  Hennes ønske

Legene venter at Terri Schiavo dør i løpet av en til to uker, hvis ikke en ny domstol beslutter at respiratoren skal kobles til på nytt.

Fredag besluttet dommer George Greer i Florida at respiratoren skulle kobles fra.

Spørsmålet Terri Schiavo har vakt kraftige følelser hos amerikanerne. Og saken har havnet hos politikerne. Konservative politikere har forsøkt å få stevnet inn hjernedøde Terri som vitne i en høring om barmhjertighetsdrap, slik at hun får status som beskyttet vitne.

Mens moren og faren til Terri har forsøkt alt for å hindre ektemannen fra å få skrudd av respiratoren, har Michael Schiavo nå fått rettens endelige medhold i at Terri skal få lov til å dø.

Million-tilbud

For noen uker siden ble ektemannen intervjuet av Larry King på CNN. Da sa han:

-  Jeg skal fullføre hennes ønsker. Dette er hva hun ønsket. Det handler ikke om Terris foreldre, det handler ikke om meg, det handler ikke om Kongressen. Det handler om Terri.

Saken har vært i flere amerikanske rettsinstanser.

En gang tidligere - i oktober 2003 - ble respiratoren koblet fra. Da grep Floridas guvernør Jeb Bush inn og Terri ble igjen koblet til respiratoren.

I forrige uke kom den styrtrike forretningsmannen Robert Herring på banen og lovet ektemannen en million dollar. Hvis han overførte retten til å bestemme over Terris liv til hennes foreldre.

I dag har flere hundre mennesker demonstrert utenfor sykehuset i Florida. Demonstrantene anklager sykehuset og Terris ektemann Michael Schiavo for drap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!