Bislett-skytingen

Død knivmann tidligere dømt for drapsforsøk

Mannen som tirsdag ble skutt og drept av politiet på Bislett er tidligere dømt for knivangrep. I 2019 angrep han flere personer med kniv på åpen gate i Oslo sentrum.

ANGREP: En mann er bekreftet død etter at politiet avfyrte skudd på Bislett i Oslo tirsdag 9. november. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som tirsdag morgen skal ha gått til angrep på politiet og deretter ble skutt og drept, ble i desember i fjor dømt for drapsforsøk på åpen gate.

Det får Dagbladet opplyst fra kilder med kjennskap til etterforskningen.

Angrep med kniv

Ifølge dommen fra desember i 2020, skal mannen ha knivstukket en mann i ryggen på Ankerbrua i Oslo sentrum tidlig på morgenen i juni 2019 - i det samme tidsrommet truet han flere personer med kniv.

Den avdøde mannen skal ha forsøkt å stikke mannen gjentatte ganger. Offeret Lehnnon Austria Dominguez - ble knivstikket ni ganger, men skal ha klart å gjøre kraftig motstand og forhindre flere knivstikk.

Han sier til Dagbladet i dag at han er sjokkert over at den avdøde mannen nå var ute.

I den samme dommen ble mannen i 30-åra også dømt for alvorlige trusler mot flere personer den samme morgenen.

Ifølge dommen skal han ha hogget med kniv og løpt mot to kvinner og to menn i Oslo sentrum på det samme tidspunktet. Mannen skal både ha løpt mot og hogget med kniv mot personene.

Mannen ble etter hendelsen dømt til tvunget psykisk helsevern.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.