Død kvinne funnet av miniubåt

En kvinne, som trolig er savnede Reidun Hardang Natadal, er funnet død i nær Notodden sentrum. Hun ble funnet av en fjernstyrt miniubåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/NOTODDEN/OSLO: (Dagbladet.no): Reidun Hardang Natadal har vært savnet i området i elleve dager. Gårsdagen likfunn er ikke bekreftet å være den savnede kvinnen, men klærne liket hadde på seg kan tyde på at det er den savnede 39-årigen som er funnet.

I løpet av dagen vil politiet offentliggjøre resultatene av den foreløpige obduksjonsrapporten. Det vil trolig skje i 15-tida.

Funnet nær politihuset

Liket er funnet ved munningen av Tinnelva som går inn i Heddalsvannet. Funnstedet er så og si i Notodden sentrum, omlag 200 meter sør for politistasjonen i byen. Etter hva Dagbladet.no forstår har det vært søkt i dette området tidligere.

Obduseres

Politiet jobbet ved 19.30-tida i går kveld med å få liket opp av vannet. Dette har tatt litt tid av hensyn til etterforskningen og sporsikring. Liket ble sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo i går kveld.

Politiet jobber ut fra at liket som er funnet er den 39 år gamle tobarnsmoren. Politiet har tidligere signalisert at de etterforsker hennes forsvinning som en drapssak. Fire etterforskere fra Kripos bistår allerede det lokale politiet i etterforskningen.

Familien til Reidun Hardang Natadal ble i ettermiddag informert av politiet om likfunnet. De forbereder seg nå på at det er Reidun som er funnet.

Omfattende søk

Siden den savnede kvinnen ble meldt savnet har venner, frivillige og mannskaper fra Røde Kors søkt etter kvinnen i forskjellige vann og elver. Det er blant annet brukt miniubåt i søkene. Det var under et slikt søk i ettermiddag at liket ble funnet.

- Vi fikk melding klokka 16.22 i ettermiddag om at en miniubåt hadde funnet et kvinnelik, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Få livstegn og vitner

Siste sikre livstegn fra tobarnsmoren Reidun Hardang Natadal (39) er lørdag 8. februar i år. Da hadde hun telefonkontakt med sin eksmann og sine barn ved 15-tida. Da var hun hjemme. Siden er det ingen sikre observasjoner av henne. Et ektepar mener de så henne lørdag kveld, noe hundre meter fra sin arbeidsplass, men dette vitneutsagnet er ikke bekreftet av andre vitner.

Politiet har også registrert at det er sendt en tekstmelding fra Natadals mobiltelefon. Den ble sendt søndag natt klokka 04.50. Politiet er ikke hundre prosent sikker på at denne tekstmelding er skrevet av Reidun Hardang Natadal.

Mandag 10. februar meldte familien henne savnet, etter at hun ikke møtte på jobb på sykehuset i Notodden der hun bor.

SØK UNDER VANN:</B> Søk etter den savnede 39-åringen har pågått i flere dager på Heddalsvannet. Vannet som ligger like ved Notodden har vært delvis islagt den siste tiden.
SJEKKET UNDER ISEN Dykkere har søkt etter den savnede 39-åringen under isen i flere dager.