BOLIGFELT: De to personene ble funnet av politiet i en leilighet her i Hans Brattebergs vei. Foto: VEGARD AAS / PRESSE 3.0
BOLIGFELT: De to personene ble funnet av politiet i en leilighet her i Hans Brattebergs vei. Foto: VEGARD AAS / PRESSE 3.0Vis mer

Død kvinne funnet på Kongsberg

En mann kritisk skadd, melder politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet er på plass i en bolig i Hans Brattebergs vei på Kongsberg. Det er funnet en død kvinne og en kritisk skadd mann på adressen, melder Søndre Buskerud politidistrikt på Twitter nå i kveld.

- De to ble meldt savnet klokka 17.54, etter bekymringsmeldinger og fordi de ikke møtte opp på jobb i dag. Politiet tok seg da inn i boligen og fant en død kvinne og en kritisk skadd mann, opplyser Monica Hanø, jourhavende jurist ved Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Trolig beboerne Politiet har ennå ikke fastslått identiteten på de to, men antar at det dreier seg om dem som er registrert på adressen. Hanø vil foreløpig ikke si noe om motiv og eventuelt våpen, med henvisning til at det er svært tidlig i etterforskningen.

- Ut fra omstendighetene behandler vi dette som et mistenkelig dødsfall, sier Hanø.

Hun betegner de to involverte som «voksne personer». Den skadde mannen er fraktet til sykehus, og området rundt boligen er sperret av, i påvente av politiets tekniske etterforskere.

- Vi skal også foreta avhør av personer med opplysninger i saken, sier hun.

- To menn kikket inn I 22-tida siterer TV 2 Nyhetene Hanø på at hendelsen etterforskes som drap og forsøk på selvdrap. Overfor Dagbladet utdyper politiadvokaten:

- Jeg sier at vi ikke kan utelukke at vi står overfor et drap og et forsøk på selvdrap; det er blant de mulige hendelsesforløpene vi ser på.

Et øyenvitne sier til Dagbladet at han så to menn sette opp en stige langs veggen og kikke inn i leiligheten i 16-tida.

- De var i 40-50-åra og sa de var bekymret, sier han.

Hanø vil ikke kommentere disse opplysningene.

- Men det er på det rene at vi fikk bekymringsmeldinger fra privatpersoner. Dette førte til at vi sjekket med arbeidsplassen og deretter tok oss inn i boligen, sier hun.