Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Død kvinne identifisert som Janne Jemtland

Ble funnet i Glomma lørdag.

FUNNET DREPT: Janne Jemtland (36) ble lørdag funnet i Glomma i Våler kommune, nesten 80 kilometer fra hjemmet utenfor Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, privat
FUNNET DREPT: Janne Jemtland (36) ble lørdag funnet i Glomma i Våler kommune, nesten 80 kilometer fra hjemmet utenfor Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den avdøde kvinnen som lørdag ble funnet i Glomma, er savnede Janne Jemtland (36). Dette melder politiet klokka 16.07.

Politiet opplyser videre at den endelige obduksjonsrapporten ennå ikke foreligger. De vil heller ikke komme med mer informasjon i saken i dag, utover at de fortsetter etterforkningen med avhør og søk etter spor på Jemtland og ektemannens eiendom.

Funnet 80 kilometer unna

Politiet har hele tida gått ut fra at det er Jemtland de har funnet; ingen andre er savnet i det aktuelle området.

Småbarnsmoren Jemtland ble meldt savnet av sin ektemann etter at hun forsvant fra sitt hjem utenfor Brumunddal natt til 29. desember. Lørdag ble personen som nå er bekreftet å være henne, funnet i Glomma ved Våler i Solør, nesten 80 kilometer unna.

Ektemannen ble før helga pågrepet og siktet for å ha drept kona, og ble i går varektsfengslet for fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, samt full isolasjon i to uker. Han samtykket allerede søndag til dette, men nekter straffskyld for forsettlig drap.

Motivet uklart

Politiet har så langt ikke sagt noe om hva de mener er motivet for drapet, eller hvordan og hvor Jemtland ble drept.

Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden opplyste på en pressekonferanse i går ettermiddag at et sentralt funn i saken ble gjort utendørs på eiendommen til Jemtland og ektemannen før helga. Av hensyn til etterforskningen ville han ikke spesifisere hva funnet består i, men presiserte samtidig at eiendommen ikke anses som et åsted.

Hamar Arbeiderblad skrev søndag at politiet tok med den siktede ektemannen til flere sentrale steder i etterforskningen, blant annet stedet der den drepte kvinnen ble funnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!