Dødsmysterium:

«Død» likbilsjåfør i krise

Low Choo Choon fikk en sjokkerende beskjed da han forsøkte å melde inn en sak til politiet i januar. Han prøver fremdeles å finne ut hva som har skjedd.

ERKLÆRT DØD: Low Choo Choon fant ut at han var erklært død på et underlig vis. Her med statsrepresentant Wong Bor Yang (t.v). Foto: Jam Press
ERKLÆRT DØD: Low Choo Choon fant ut at han var erklært død på et underlig vis. Her med statsrepresentant Wong Bor Yang (t.v). Foto: Jam Press Vis mer
Publisert

I januar kom malaysiske Low Choo Choon (71) ut for en svært spesiell opplevelse.

Han møtte opp på den lokale politistasjonen der han skulle overføre rettighetene til en gravplass han hadde kjøpt sammen med kona si.

Ifølge nyhetskanalen Times Now hastet overføringen fordi ekteparet hadde økonomiske problemer.

Men det tok ikke lang tid før et enda større problem dukket opp. Da han ble bedt om å oppgi personalia, ble han nektet å melde inn saken.

Årsak: De trodde han var død.

Søkt svar i åtte måneder

Choon er riktignok vant med å være rundt døde mennesker i sin jobb som likbilsjåfør. Han har imidlertid ingen anelse om hvordan myndighetene kan ha erklært han død ved en feiltakelse.

Ifølge nyhetsbyrået Jam Press ble han sjokkert over de nye opplysningene, og har søkt etter svar i rundt åtte måneder uten hell.

- Jeg har jobbet ved et begravelsesbyrå i mange år, men jeg hadde aldri trodd at jeg selv skulle bli erklært død, sier Choon til Times Now.

KRASJ: En mann er arrestert etter å ha krasjet med en bil i Malaysia. Bilder fra KameraOne. Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

På oppfordring fra politiet har han klaget til National Registration Department (NRD) - Malaysias svar på skatteetaten. Det er sannsynligvis de som sitter på fasiten.

Til tross for at departementet sa at behandlingstida ikke ville ta mer enn to uker, har Choon fremdeles ikke hørt noe tilbake.

Han får for tida bistand fra både svigersønn og statsrepresentant Wong Bor Yang. Heller ikke de har lykkes med å oppnå kontakt.

UGYLDIG LEGITIMASJON: Low Choo Choon sin legitimasjon har i praksis ingen verdi etter at han ble erklært død. Foto: Jam Press
UGYLDIG LEGITIMASJON: Low Choo Choon sin legitimasjon har i praksis ingen verdi etter at han ble erklært død. Foto: Jam Press Vis mer

Ingen stemmerett

Choon sin opprinnelige bekymring var at «dødsfallet» førte til at han ikke kunne komme seg ut av den økonomiske knipen.

Den tragiske misforståelsen fører til flere ulemper for 71-åringen. Han mistet nemlig stemmeretten sin ved det malaysiske valget som ble avholdt i mars.

Dattera har ifølge Jam Press sjekket farens stemmestatus på ei nettside med oversikt over valget.

Hun forteller at profilen hans er helt tom. Normalt vil denne profilen vise informasjon om hva man har stemt tidligere.

Choon skal ikke hatt noen problemer under det forrige valget, som fant stedet våren 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer