Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Død mann (50) la ut falsk bombefelle for politiet

Hadde møysommelig koblet sammen granat med mobiltelefon og printkort.

STOR AKSJON: Københavns-politiet trakk seg tilbake fra leiligheten på Frederiksberg da de så granaten ligge på et bord med ledninger tilkoblet. Den danske hærens bombegruppe ble tilkalt og uskadeliggjorde sprengstoffet. Foto: TORKIL ADSERSEN / NTB SCANPIX
STOR AKSJON: Københavns-politiet trakk seg tilbake fra leiligheten på Frederiksberg da de så granaten ligge på et bord med ledninger tilkoblet. Den danske hærens bombegruppe ble tilkalt og uskadeliggjorde sprengstoffet. Foto: TORKIL ADSERSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En større politiaksjon med naboevakuering ble iverksatt i København da en død mann ble funnet i en leilighet sammen med noe som så ut som ei bombefelle: en granat lå på et bord med ledninger tilkoblet.

Politiet trakk seg tilbake og tilkalte hærens bombegruppe, som brukte rullemarie (dansk betegnelse på bombegruppas robot, red.anm.) til å skyte på granaten.

Aldri i fare Etter å tatt seg inn i leiligheten på Frederiksberg og gjennomført tekniske undersøkelser kan imidertid Københavns-politiet konstatere at det aldri var fare for tjenestefolkene:

- Det var en ekte granat, men den manglet detonator, sier politiets innsatsleder på stedet, Carsten Reenberg, til Ekstra Bladet.

Enhver sprengladning trenger vanligvis en mindre ladning for å gå av, og denne manglet altså i granaten 50-åringen åpenbart hadde arrangert for å skremme politiet fra å gå inn i leiligheten.

«Fella» var imidlertid forseggjort; granaten var ved hjelp av ledninger koblet sammen med en mobiltelefon og et printkort.

Funnet av liket og granaten kommer bare ei knapp uke etter at den amerikanske massedrapsmannen James Holmes (24) la ut flere bombefeller i sin leilighet etter kinomassakren i Colorado.

Vond lukt Politiet ønsker ikke å offentliggjøre hvordan mannen har avgått ved døden, men konstaterer at dødsfallet er selvforskyldt, og at 50-åringen har ligget død i lengre tid; det var naboer som først meldte fra om vond lukt fra leiligheten i 11-tida.

Den avdøde, som har fartstid som pasient i psykiatrien, var kjent for å samle på effekter fra annen verdenskrig; i tillegg til «bombefella» fant også politiet bl.a. en tysk stavgranat.

Liket av avdøde skal nå obduseres ved Retsmedicinsk Institut, bl.a. for formelt å fastslå identiteten. Mannen har trolig ligget død for lenge til at det er noen sammenheng mellom hans falske felle og Colorado-massakren i forrige uke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media