Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Død mann bodde ikke i leiligheten

11 beboere og ansatte i Kirkens Bymisjon evakuert fra bygård i Oslo.

 EVAKUERT:  Ansatte og alle leietakere hos Kirkens Bymisjon i Schandorffs gate 4 på Fredensborg i Oslo sentrum er evakuert etter at en død mann i går ble funnet i en av de 11 boenhetene som Kirkens Bymisjonen disponerer i bygården. Den døde kan ha ligget der i flere uker, og politiet jobbet i natt med åpne vinduer. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN.
EVAKUERT: Ansatte og alle leietakere hos Kirkens Bymisjon i Schandorffs gate 4 på Fredensborg i Oslo sentrum er evakuert etter at en død mann i går ble funnet i en av de 11 boenhetene som Kirkens Bymisjonen disponerer i bygården. Den døde kan ha ligget der i flere uker, og politiet jobbet i natt med åpne vinduer. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kirkens Bymisjon disponerer 11 boenheter i bygården i Schandorffs gate 4 på Fredensborg i Oslo sentrum, der en mann ble funnet død i går kveld.

- Vi ble informert i går kveld om at en person var funnet død i huset. Vi har fått bekreftet at den døde ikke er personen som leier denne boligen av oss.
Alle de 11 beboerne og våre ansatte som jobber der er midlertidig overført til andre botilbud i forbindelse med politiets etterforskning, sier informasjonssjef Per Frogner i Kirkens Bymisjon til Dagbladet.

Det er Oslo kommune som eier gården.

Rusmiljø - Det er voksne personer med bakgrunn fra rusmiljøer som leier av oss. Vi driver ikke behandling, men booppfølging for våre leietakere etter individuelle avtaler.

- Det betyr blant annet at våre ansatte ikke tar seg inn i leilighetene på egen hånd. Derfor er det ikke unaturlig om våre sosialkontakter ikke har oppdaget at det har vært en død person i en av leilighetene, sier Frogner.

Han understreker at Kirkens Bymisjon nå prøver å hjelpe sine ansatte og leieboere etter det tragiske som har skjedd.

Åpne vinduer Informasjonssjef Per Frogner kjenner ikke mer til hva som har skjedd. 

De første observasjonene fra gata går ut på at politiets teknikere jobbet i natt med åpne vinduer. Det indikerer lukt og at den døde kan ha ligget der i flere uker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!