Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Død mann førte til erstatning for boligkjøp

Kjøperen av en tomannsbolig på Sinsen i Oslo er tilkjent erstatning fordi megleren aldri opplyste om at et lik noen år tidligere hadde ligget i boligen over lang tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Borgarting lagmannsrett som i en dom fastslår at eiendomsmegler Fredrik Dyve opptrådte erstatningsbetingende uaktsomt da han ikke opplyste kjøperen Key Property at en mann hadde ligget død i boligen i opptil to år, skriver Dagens Næringsliv.

Tomannsboligen på Sinsen ble solgt for 6 millioner kroner, 1,1 millioner over takst.

- Det er generelt veldig vanskelig å vite hvor langt tilbake man skal måtte gå i tid i forhold til å opplyse om historikk på en eiendom overfor en kjøper, sier eiendomsmegler Dyve til avisen.

Han stiller seg undrende til lagmannsrettens avgjørelse og understreker at han ikke var saksøkt i saken, noe selgerens forsikringsselskap Protector Forsikring derimot var.

Ifølge dommen ble Dyve opplyst om den avdøde mannen av en nabo under den første visningen, og dette ble da opplyst muntlig til interessentene. Opplysningene ble imidlertid ikke tatt med i salgsdokumentene eller i kontraktsmøtet.

Forsikringsselskapet ble frikjent i Oslo tingrett, men altså dømt til å betale Key Property 100.000 kroner i lagmannsretten. Til sammen må selskapet ut med 570.000 kroner til Key Property.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling