FUNNET PÅ FORTAUET: Den døde mannen lå delvis tildekket utenfor inngangspartiet til Edvard Griegs allé 28 på Torshov. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FUNNET PÅ FORTAUET: Den døde mannen lå delvis tildekket utenfor inngangspartiet til Edvard Griegs allé 28 på Torshov. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Død mann funnet på Torshov i Oslo

Død mann funnet i Oslo var flyttet. Trolig utsatt for noe kriminelt

Ble funnet utenfor bygård, identifisert som svensk 33-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som i går ble funnet død utenfor en bygård på Torshov i Oslo, er trolig utsatt for noe kriminelt. Det er klart etter at den foreløpige obduksjonsrapporten nå foreligger.

Den avdøde er identifisert som en 33-årig svensk mann bosatt i Sverige. Politiet opplyser at mannen antakelig er blitt fraktet til funnstedet, og at han dessuten trolig har vært død en stund, opptil flere dager.

- Tidlig å konkludere

- Det at han er fraktet til stedet og har vært død over tid, underbygger at han han er blitt utsatt for noe straffbart. Denne oppfatningen styrkes også av obduksjonen, opplyser Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

ETTERFORSKNINGSLEDER: Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ETTERFORSKNINGSLEDER: Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Metlid understreker at det er for tidlig å konkludere med hva som har skjedd før mannen døde, og hvor det skjedde. Hun sier at politiet har mottatt informasjon om mulig dødsårsak, men at de av hensyn til etterforskningen ikke går ut med opplysningene nå.

- Nå jobber vi med flere ting, blant annet avhør. Vi venter også på svar fra tekniske undersøkelser, og prøver å kartlegge avdødes bevegelser, sier etterforskningslederen.

Hun opplyser at politiet foreløpig ikke har knyttet den svenske mannen til noe spesielt miljø.

I kontakt med familien

Ifølge politiets opplysninger kom den svenske mannen til Oslo i slutten av forrige uke, men de anser fremdeles dette som uklart.

- Det er en viktig del av etterforskningen som nå pågår, sier Metlid.

Hun opplyser at Oslo-politiet har vært i kontakt med mannens familie i Sverige, blant annet for å få kartlagt bevegelsene hans.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

TV 2 meldte i går at mannen var innpakket i plast og lå under avfall da han ble funnet i 07.30-tida. Metlid vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

- Han var dekket til da politiet kom til stedet, men jeg kan ikke gi flere detaljer nå. Vi er tidlig i etterforskningen, sier hun til Dagbladet.

Den døde mannen ble funnet av forbipasserende. Metlid opplyser at politiet har gjennomført ytterligere avhør av disse.