Død mann funnet ved Tjøme

Politiet vil foreløpig ikke spekulere på om det dreier seg om savnede Per-Erik Burud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En død mann ble funnet ved Tjøme torsdag kveld, i samme område som der Kiwi-gründer Per-Erik Burud forsvant i forrige uke.

- Det var i 22-tida at en kvinne fant en død mannsperson i vannet i området Pikeskjær-Kariskjær, sier Åge Haakonsen, operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

Obduksjon Haakonsen ville torsdag kveld ikke spekulere på om det dreier seg om savnede Per-Erik Burud. Kariskjær ligger rett nord for Flåteskjær, der Buruds båt forliste i forrige uke.
- Liket sendes til obduksjon på Rettsmedisinsk institutt fredag, i mellomtida driver vi tekniske undersøkelser på stedet, sier operasjonslederen.

Kiwi-eier Norgesgruppen driver sin egen leteaksjon etter Burud i området - men Haakonsen avkrefter at liket ble funnet i forbindelse med en organisert leteaksjon.

Fraktet bort Operasjonsleder Åge Haakonsen vil fredag morgen ikke kommentere funnet av den døde personen.

- Jeg henviser til medieloggen, sier han.

I loggen skriver han at liket så langt ikke er identifisert.

- Liket ble hentet av Røde Kors-båten «Tjøme» og kjørt til Kjøpmannskjær (ved Nøtterøy, red.anm.), der politi og begravelsesbyrå ventet, opplyser operasjonslederen. 

Én overlevde Det var natt til onsdag i forrige uke at Buruds RIB-båt forliste. Kona Anita Burud og venninna Anne-Lene Novak Aasheim ble funnet i vannet. De ble fløyet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Det var fire personer involvert i ulykken. Én person, Asbjørn Aasheim, klarte å komme seg på land. Per-Erik Burud har vært savnet siden ulykken og antas omkommet. Politiet valgte å avslutte søket etter ham søndag, men Norgesgruppen har altså fortsatt å lete på eget initiativ.
Dagbladet følger saken.