KAN HA FALT NED: Politiet tror mannen som ble funnet død i Portman Avenue like ved Heathrow på søndag kan ha falt ned fra et fly som skulle lande. Her er et fly på vei inn mot Heathrow Airport i oktober 2010. Illustasjonsfoto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo
KAN HA FALT NED: Politiet tror mannen som ble funnet død i Portman Avenue like ved Heathrow på søndag kan ha falt ned fra et fly som skulle lande. Her er et fly på vei inn mot Heathrow Airport i oktober 2010. Illustasjonsfoto: Kirsty Wigglesworth / AP PhotoVis mer

Død mann i London kan ha falt ut av fly

Ble funnet i et rolig nabolag i nærheten av Heathrow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjokkerte innbyggere i Portman Avenue vest i London ble søndag morgen vitne til at det lå en død mann med store skader i gata deres. Mannen, som er i 30-årene, er ennå ikke identifisert.

Fly som tar av eller lander på Heathrows sørlige rullebane flyr rett over gata hvor mannen ble funnet, og politiet etterforsker nå muligheten for at han kan ha vært en blindpassasjer og falt ned fra et fly som skulle lande på flyplassen.

- Da jeg stod opp klokka åtte lå kroppen fortsatt på asfalten. De hadde ikke flyttet ham. Vi fikk ikke gå ut av husene på en evighet. Det var politi og ambulanse overalt. Fra der jeg var så det ut som han hadde en hodeskade av noe slag, sier Joe Dodd til Evening Standard.

- Det var masse blod overalt, over hele gata og på en bil, forteller han.

Store skader Bill Watson, som også bor like ved stedet hvor mannen ble funnet, forteller avisa at det var et grusomt syn som møtte ham da han våknet søndag morgen.

- Det var en stor dam av blod fra hodet hans.

Watson forteller at det gikk rundt fire timer før politiet dekte til kroppen, og alle beboerne i nærheten fikk beskjed om å holde seg innendørs.

- De banket på døra rundt halv ni og sa at et telt var på vei. De måtte vente på at krimteknikerne skulle ta bilder, forteller han.

En talsperson for London Metropolitan Police sier til Sky News at de ikke kan bekrefte om det er mannens skader er grunnen til at de tror mannen kan ha falt ut av et fly.

- Har skjedd før Tony Dixon, redaktør i magasinet Airliner World tror stedet mannen ble funnet kan være en av grunnene til at politiet tror han har falt fra et fly.

- Fly senker understellet omtrent 10 kilometer før landing, så at det kan være snakk om en blindpassasjer er en rimelig vurdering og det har skjedd før, sier han til Sky News.

- Et flys hjul er varme omtrent i en time etter at flyet har lettet, så enhver som prøver å gjemme seg der vil til slutt fryse ihjel, hvis de ikke dør av oksygenmangel, forklarer han.
- Dødsfallet behandles foreløpig som uforklarlig, sier en talskvinne for politiet.

I 2010 ble en 20 år gammel mann fra Romania arrestert på Heathrow etter at han gjemte seg i et rom under et fly fra Wien. Eksperter mener mannen kun overlevde fordi flyet fløy lavt for å unngå dårlig vær.