Død mann identifisert som Per-Erik Burud

Politiet bekrefter overfor Dagbladet.

FUNNET DØD:
Kiwi-sjef Per Erik Burud har vært savnet siden en båtulykke på Tjøme forrige onsdag. I går kveld ble han funnet.
Foto: Norgesgruppen / Scanpix
FUNNET DØD: Kiwi-sjef Per Erik Burud har vært savnet siden en båtulykke på Tjøme forrige onsdag. I går kveld ble han funnet. Foto: Norgesgruppen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den døde mannen som ble funnet på Tjøme i går kveld er identifisert som den savnede Kiwi-gründeren Per-Erik Burud (48).

- Noen som kjente Burud har sett ham og gjenkjent ham. I tillegg er det andre kjennetegn, som klesdrakt og så videre, som gjør at vi nå kan fastslå at det er Burud, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Dagbladet.

Blir sendt til obduksjon Han forteller at Burud vil bli sendt til obduksjon i dag.

- Vi håper å kunne fastslå dødsårsaken. Svar fra obduksjonen vil vi ikke få før over helga, sier Sakrisvold.

Mannen ble funnet av en kvinne i 22-tida i går kveld, i vannet i området Pikeskjær-Kariskjær. Området ligger like ved der båten til Per-Erik Burud forliste natt til onsdag i forrige uke.

Det var fire personer involvert i ulykken. Én person, Asbjørn Aasheim, klarte å komme seg på land.

Buruds kone, Anita Burud, og venninna Anne-Lene Novak Aasheim ble funnet i vannet. De ble fløyet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.
 
- Tilleggsbelastning Kiwi-gründeren har vært savnet etter ulykken. Dykkere fra forsvaret, brannvesenet og Stavern Dykkersenter søkte etter Burud i flere dager etterpå. Politiet avsluttet imidlertid leitinga på søndag.

I Norgesgruppen er de lettet over at han nå endelig er funnet.

- Det har vært en tilleggsbelastning i denne tragedien at han ikke har blitt funnet, og vi er selvfølgelig lettet over at han nå er funnet. Nå skal vi informere alle butikkene og alle de ansatte og så får vi ta det praktiske etter hvert, sier Kine Søyland, informasjonssjef i Norgesgruppen til Dagbladet.

Jan Paul Bjørkøy ble 19. juli konstituert som profilhusleder i Kiwi minipris som følge av Buruds bortgang.

Bjørkøy har vært ansatt i Kiwi siden 1994 og har jobbet tett med Burud i 17 år, skriver Norgesgruppen på sine nettsider.

LETTE I FLERE DAGER: Over 20 dykkere var involvert i søkene etter Per-Erik Burud, som ble avsluttet på søndag. I går ble han funnet i vannet av en kvinne. Foto: Eirik Helland Urke
LETTE I FLERE DAGER: Over 20 dykkere var involvert i søkene etter Per-Erik Burud, som ble avsluttet på søndag. I går ble han funnet i vannet av en kvinne. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer