Død mann må betale veiavgift

Fordi han døde én dag for sent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Avisa Nordland. som melder om den firkantede avgjørelsen fra Toll- og avgiftsdirektoratet.

Odd Nilsen døde brått 1. januar i år. Noen dager senere leverte den sørgende datteren inn farens bilskilter. Men dét stopper slett ikke det statlige direktoratet fra å kreve årsavgift for 2005, skriver Avisa Nordland.

- Jeg fikk beskjed om at 31. desember 2004 var fristen for å avskilte bilen og dermed slippe avgiften på 2700 kroner, forteller Synnøve Engi til avisa. Mye medfølelse for de etterlatte var det heller ikke å spore: Damen i skranken hos Toll- og avgiftsdirektoratet understreket flere ganger at regelverket faktisk sto på baksida av regninga.

- Damen burde beklaget dødsfallet og ordnet opp i dette. I stedet fikk vi regelverket tredd nedover hodet, sier datteren hoderystende.

Avgiften hadde ikke blitt innkrevd hvis faren Odd Nilsen hadde dødd 31.desember og bilskiltene hadde blitt innlevert da.

Kontorsjef i Tollregion Oslo og Akershus, Vidar Lillebo, sier til Avisa Nordland at han forstår at kravet om avgift virker sårende for de etterlatte som har mistet en av sine nærmeste. Men han kan ikke hjelpe familien.

- Et sted må grensen gå, og det er siste dag i desember, sier han.