Død milliardær-kone mente hun visste hvem som drepte Olof Palme

Scotland Yard fant opplysningene på Eva Rausings pc.

PALME-TEORIER:  Eva Rausing, her sammen med ektemannen Hans Kristian Rausing, mente hun visste hvem som drepte Palme. Det kom fram da politiet gjennomsøkte datamaskinen hennes.  Foto: AP Photo/Alan Davidson/Scanpix
PALME-TEORIER: Eva Rausing, her sammen med ektemannen Hans Kristian Rausing, mente hun visste hvem som drepte Palme. Det kom fram da politiet gjennomsøkte datamaskinen hennes. Foto: AP Photo/Alan Davidson/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i sommer ble Eva Rausing, kona til den svenske milliardærarvingen Hans Kristian Rausing, funnet død og pakket inn i plast på et avsperret rom i parets leilighet i London.

Hans Kristian Rausing ble i går funnet skyldig i ikke å ha meldt fra om dødsfallet.

Da politiet ransaket den avdødes leilighet den 9. juli gjorde de et uventet funn, melder den svenske avisa Expressen i dag.

Elektroniske spor på Eva Rausings pc viser at hun trodde hun visste hvem som sto bak drapet på den svenske statsministeren Olof Palme og hvilket drapsvåpen som ble benyttet.

Scotland Yard interessert Scotland Yard fattet interesse for opplysningene og varslet politiet i Stockholm, ifølge Expressen. 

De innkalte også Eva Rausings søster til politiavhør og spurte henne om teoriene.

Eva Rausing skal ha kontaktet det svenske politiets Palmegruppe i 2010 for å fortelle det hun hadde hørt, men fikk ingen respons. Nå vurderer svensk politi om de skal dra til London for å avhøre Hans Kristian Rausing om opplysningene.

Overfor Expressen forteller Eva Rausings mor Nancy Kemeny om datterens teorier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer