Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Død milliardær-kone mente hun visste hvem som drepte Olof Palme

Scotland Yard fant opplysningene på Eva Rausings pc.

PALME-TEORIER:  Eva Rausing, her sammen med ektemannen Hans Kristian Rausing, mente hun visste hvem som drepte Palme. Det kom fram da politiet gjennomsøkte datamaskinen hennes.  Foto: AP Photo/Alan Davidson/Scanpix
PALME-TEORIER: Eva Rausing, her sammen med ektemannen Hans Kristian Rausing, mente hun visste hvem som drepte Palme. Det kom fram da politiet gjennomsøkte datamaskinen hennes. Foto: AP Photo/Alan Davidson/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i sommer ble Eva Rausing, kona til den svenske milliardærarvingen Hans Kristian Rausing, funnet død og pakket inn i plast på et avsperret rom i parets leilighet i London.

Hans Kristian Rausing ble i går funnet skyldig i ikke å ha meldt fra om dødsfallet.

Da politiet ransaket den avdødes leilighet den 9. juli gjorde de et uventet funn, melder den svenske avisa Expressen i dag.

Elektroniske spor på Eva Rausings pc viser at hun trodde hun visste hvem som sto bak drapet på den svenske statsministeren Olof Palme og hvilket drapsvåpen som ble benyttet.

Scotland Yard interessert Scotland Yard fattet interesse for opplysningene og varslet politiet i Stockholm, ifølge Expressen. 

De innkalte også Eva Rausings søster til politiavhør og spurte henne om teoriene.

Eva Rausing skal ha kontaktet det svenske politiets Palmegruppe i 2010 for å fortelle det hun hadde hørt, men fikk ingen respons. Nå vurderer svensk politi om de skal dra til London for å avhøre Hans Kristian Rausing om opplysningene.

Overfor Expressen forteller Eva Rausings mor Nancy Kemeny om datterens teorier.

- Det var opplysninger hun hadde fått av mannen sin, Hans Kristian, ting han hadde hørt noen forteller på 80-tallet, sier hun.

RANSAKET HUSET:  Da politiet ransaket hjemmet til Eva og Hans Kristian Rausing i London, fant de ut at Eva Rausing mente hun hadde informasjon om drapet på Palme.   EPA/ANDY RAIN
RANSAKET HUSET: Da politiet ransaket hjemmet til Eva og Hans Kristian Rausing i London, fant de ut at Eva Rausing mente hun hadde informasjon om drapet på Palme. EPA/ANDY RAIN Vis mer

Moren synes imidlertid det var fornuftig av det svenske politiet og ikke bry seg om informasjonen.

- Jeg tror ikke det ligger noe i det. Jeg forguder min svigersønn, men han har hatt store narkotikaproblemer. Dette handler altså om ting som en narkopåvirket tenåring hørte som tenåring og som han senere fortalte til Eva. Ting som hendte for 25 år siden, sier hun.

- Bør høres Tidligere sjef i rikspolitiet i Sverige og en av dem som var med å etterforske drapet på Palme, Tommy Lindström, sier til Expressen at han mener Rausing bør høres.

- Hans Rausing bør avhørs om det er konkrete opplysninger. Han kan kanskje bringe klarhet i dette, enten er det helt uinteressant eller så blir det mer interessant, sier han.
Hans Kristian Rausing ble stoppet av politiet den 9. juli for kjøring i påvirket tilstand. Samme dag fant politiet hans kone død, pakket inn i plast og gjemt under klær på et soverom i parets bolig. Døren inn til soverommet var sperret med gaffatape.

Da hun ble obdusert viste det seg at hun hadde ligget død siden 7. mai.

- Jeg handlet ikke rasjonelt. Jeg forsøkte å fortsette som om hun ikke var død, forklarte  Hans Kristian Rausing i går om hvorfor han ikke meldte fra om konas dødsfall.

Politiet tror dødsårsaken var en overdose. Både Eva og Hans Kristian Rausing har slitt med narkotikaproblemer i en årrekke, og traff hverandre på en avvendingsklinikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media