- Død narkosmugler (49) fungerte som vaktmann

Arendalitten (49), som ble skutt og drept av dansk politi under en narkoaksjon, beskrives som hyggelig og snill av bekjente i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL/OSLO (Dagbladet): De næringsdrivende på Vindholmen ble raskt klar over hvem dansk politi hadde skutt og drept utenfor Aalbæk, der også to andre karer fra Østlandet (27 og 36 år) ble arrestert i forbindelse med at det forsøkte å smugle ut 250 kilo hasj. 27-åringen ble også skutt og skadet, men er utenfor livsfare.

- Det er forferdelig trist. Han var slik en hyggelig og snill kar, forteller en av de næringsdrivende i området om den drepte 49-åringen.

Politiet mener han var en del av smuglergjeng som skulle frakte 250 kilo hasj fra Danmark til Norge. Dansk spesialpoliti ventet på dem på kaia i Aalbæk i Danmark i går. Da smuglerne oppdaget at politiet var på stedet, forsøkte de å flykte i deres hurtiggående RIB. Politiet tok opp jakta og det oppsto en skuddveksling der 49-åringen ble skutt og drept av politiet. En politimann ble også truffet av to skudd, men er utenfor livsfare.

- Vaktmann Selv om ingen regner med at mannens død vil påvirke salget, ønsker vedkommende likevel å være anonym.

- Dere trodde aldri at han kunne gjøre slikt?

- Nei, faktisk ikke. Han var alltid bare hjelpsom, og fungerte som en vaktmann på området her, sier vedkommende.

49-åringen har bodd like ved næringsområdet i en båt han hele tiden har holdt i orden.

Varetektsfengslet Selv om de næringsdrivende har hatt et godt forhold til den døde, ønsker de ikke å framstå som blåøyde.

- Visste dere at han hadde et rulleblad?

- Ja, men vi la oss ikke opp i det. Likevel, vi har av og til lurt på hvordan han har fått penger. Han har jo ikke hatt jobb så lenge han har bodd her, får Dagbladet forklart.

Mannen ble i 2011 tidligere dømt for trusler, trusler mot en politimann og innbrudd. Retten i Hjørring i Danmark bestemte i kveld at de to siktede nordmennene (36 og 27 år) skal varetektsfengsles i fire uker, siktet for narkotikasmugling. 36-åringen erkjenner å ha vært i besittelse av 45 kilo hasj. Politiet beslagla 250 kilo under aksjonen i går.

Peronene Dagbladet har vært i kontakt med i Arendal forteller at den drepte 45-åringen normalt ble observert syklende, med en hund i band. Men helt uten kjøretøy var han ikke. En buss og en BMW, begge registret på andre personer, var klare til bruk ved båten hans, bekrefter folk Dagbladet har vært i kontakt med.

SKADER PÅ BÅTEN: Politiet frakter bort RIB-båten som ble brukt av nordmennene i går.  Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
SKADER PÅ BÅTEN: Politiet frakter bort RIB-båten som ble brukt av nordmennene i går. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Vis mer