Død nett- og minibank for over en million kunder

Sparebank 1 og Skandiabanken største offer for it-feil denne gangen. Og seinere har minst sju andre meldt seg.

700 000 KUNDER RAMMET:  I ettermiddag er det kundene i Sparebank 1-banker som er rammet av nye problemer hos it-leverandøren Evry. Illustrasjonsfoto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.
700 000 KUNDER RAMMET: I ettermiddag er det kundene i Sparebank 1-banker som er rammet av nye problemer hos it-leverandøren Evry. Illustrasjonsfoto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så er det bom stopp i nettbanken igjen for over en million  norske bankkunder. I ettermiddag siden 13.30-tiden har alle de om lag 700 000 kundene i Sparebank 1 vært uten kontakt med nettbank og mobilbank.

Etter at Dagbladet omtalte problemene for Sparebank 1-kundene, kom informasjonsssjef Leif-Kjartan Bjørsvik i Skandiabanken med denne mailen til Dagbladet:

- Skandiabankens 370.000 kundar er dessverre også ramma av feilen hos Evry.  Feilen burde vore unngått, men vi håpar dei får retta den i løpet av kvelden. Både kundar og vi som driv banken forventar at viktig samfunnsinfrastruktur som dette fungerer.

Bjørsvik vil ikke noen ytterligere kommentar om tillitsforholdet til Evry i kveld, med opplyser at selskapet fornyet avtalen med it-selskapet i fjor sommer.

Sparebanken Sør, Handelsbanken og Sandnes Sparebank er blant de andre bankene som fortsatt er rammet ved 17-tiden.

Bankkort fra Handelsbanken fungerer heller ikke ved varekjøp.

Og seinere i kveld kommer flere rapporter fra bakkunder med skjegget i postkassa: Storebrand, Gjensidige og Sparebanken Vest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer