Død nordmann (29) sjekkes for svineinfluensa

Var på ferie i Den dominikanske republikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel mann fra bergensområdet døde lørdag i Den dominikanske republikk i Karibia etter å ha fått influensasymptomer.

Mannen var på ferie sammen med kjæresten sin da han fikk influensasymptomer. Han var syk i underkant av en uke, og ble raskt verre før han gikk inn i koma, melder TV 2.

- Vi har fått opplyst av dominikanske myndigheter at mannen døde av sykdom, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Koppstad i Utenriksdepartementet (UD).

Det var sent søndag kveld ikke kjent hvilken sykdom mannen døde av, men TV 2 melder at det er tatt prøver av ham for å finne ut om han var smittet av influensa A (H1N1), også kjent som svineinfluensa.

UD er i kontakt med myndighetene i landet samt de pårørende.

- Mannens familie befinner seg nå i landet, og ambassaden i Venezuela og konsulen i Den dominikanske republikk har kontakt med de pårørende, sier Koppstad til VG Nett.

Folkehelseinstituttets smittevernskontakt var søndag kveld fortsatt ikke blitt varslet om saken.

- Folkehelseinstituttet har ikke mottatt rapport om dødsfall blant nordmenn som følge av svineinfluensa, sier pressekontakt Therese Øygaard.

Den dominikanske republikk er med sine 10 millioner innbyggere et populært reisemål, og både Apollo og Star Tour sender nordmenn dit. (NTB)