Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Død over Amerika

Flere tusen muslimer i Afghanistan demonstrerer mot den islamkritiske filmen fra USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestlige lands ambassader er på alerten i dag etter at det fredag brøt ut flere voldelige demonstrasjoner over store deler av den muslimske verden.

Påtente biler I dag er det meldt om at mellom 3000 og 4000 demonstranter har markert sin avsky til filmen i Afghanistans hovedstad Kabul.

- De brente flere politibiler, men vi klarte å splitte opp gruppa og stoppe at den usikkre situasjonen spredde seg, sier Løyntnant Fahem Qayem, til Reuters.

Både den amerikanske og den britiske ambassaden i Kabul er nå lukket, og det har også befestet seg voldelige opptøyer i nærheten av utenlandske arbeideres hus i utkant av Kabul.

- De vil få svi Det var et tydelig sinne over den islamkritiske filmen «Muslimenes uskyld», som kom til utrykk under demonstrasjonene.

- Vi vil forsvare profeten vår til vi er dekket av blod. Vi vil ikke la noen fornærme ham, sier en av demonstrantene, som oppgir det falske navnet Jan Agha Pashtun.

BRANNSLUKKING: En afghansk brannmann jobber med å slukke branner som oppsto etter den voldelige demonstrasjonen i Kabul i dag. Foto: Mohammad Ismail / Reuters/ NTB Scanpix
BRANNSLUKKING: En afghansk brannmann jobber med å slukke branner som oppsto etter den voldelige demonstrasjonen i Kabul i dag. Foto: Mohammad Ismail / Reuters/ NTB Scanpix Vis mer

- Amerikanerne vil få svi for sin krenkelse av islam, fortsetter han.

Ikke siden den arabiske våren har en sak utløst så omfattende demonstrasjoner i den muslimske verden.

Maner til flere protester Den innflytelsesrike lederen av den militante gruppen Hizbollah, Sheikh Hassan Nasrallah, sa i en fjernsynssendt tale søndag at muslimer ikke må stilne.

- Verden må vite at muslimer ikke vil være stille når vi blir møtte med denne fornærmelsen, sier han.

Han understreker også i talen at muslimer ikke bare bør protestere utenfor amerikanske ambassader, men også presse regjeringene i egne land til å uttrykke sinne ovenfor USA.

VAKTHOLD: En kvinne passerer utsendte fra det afghanske politiet som forsøker å splitte gruppen med demonstranter for å skape ro og orden. Foto: Mohammed Ismail / Reuters / NTB Scanpix
VAKTHOLD: En kvinne passerer utsendte fra det afghanske politiet som forsøker å splitte gruppen med demonstranter for å skape ro og orden. Foto: Mohammed Ismail / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Talen, ble kringkastet bare timer etter at pave Benedikt XVI hadde avsluttet sitt historiske, tre dager lange besøk i Libanon.

BRED DELTAKELSE: Både unge og gamle var ute i gatene i Kabul i dag for å markere sin avsky mot den islamkritisk filmen "Muslimenes uskyld". Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB Scanpix.
BRED DELTAKELSE: Både unge og gamle var ute i gatene i Kabul i dag for å markere sin avsky mot den islamkritisk filmen "Muslimenes uskyld". Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media