- Død over diktatoren

Nye opptøyer i Iran.

NYE OPPTØYER: Det meldes om nye sammenstøt mellom demonstranter og politistyrker i Iran. Dette bildet er datert til demonstrasjoner som tok sted 21. juni.   AFP PHOTO/ STRINGER
NYE OPPTØYER: Det meldes om nye sammenstøt mellom demonstranter og politistyrker i Iran. Dette bildet er datert til demonstrasjoner som tok sted 21. juni. AFP PHOTO/ STRINGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den halvmilitære Basij-militsen slår nå hardt ned på folkemengder som demonstrerer i Teherans gater, melder CNN.

Det er i anledning tiårsmarkeringen for studentopprøret i 1999 at demonstranter igjen har tatt til gatene for å protestere,

Los Angeles Times melder at unge menn og kvinner roper «Gud er stor» og «Død over diktatoren», samtidig som Basij-militsen prøver å spre folkemengdene.

Det var i dag forventet at tusener av iranere skulle trekke ut på gatene igjen i en stille markering for å vise deres misnøye mot valget i Iran, og for å markere at det er ti år siden studentopprøret — der studenter og sikkerhetsstyrker støtte sammen i 1999.

Den iranske politisjefen, General Ismail Ahmadi Moghaddam, gikk onsdag ut og sa at hans politistyrker ville gå hardt ut mot alle tilløp til demonstrasjoner. Det ble også sagt at alle demonstranter ville møte en knusende respons fra sikkerhetsstyrker.

Mellom 2000 og 3000 mennesker er i gatene på vei mot universitetet i Teheran, stedet der studentopprøret i 1999 tok sted. Flere demonstranter skal ha blitt slått av Basij-militsen, melder CNN. Basij-militsen skal ha prøvd å overtale en mann som blødde kraftig fra ansiktet til å gå inn i en ambulanse, noe han nektet, skriver CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer