- Død over Storbritannia

Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, gir vesten all skyld.

Foto: AP/IRIB/SCANPIX
Foto: AP/IRIB/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, taler nå til folket for første gang siden det svært omstridte valget.

Khamenei ber om ro, og sier at de politiske tumultene som har oppstått ikke må ta fokus vekk fra Gud, og at den islamske revolusjonen er bygget på rene og edle tanker.

- Når du har fred i kropp og sjel, kan du fatte kloke beslutninger. I dag trenger vårt samfunn fred og ro.

- Tiden for konkurranse er over. Alle som stemte for disse fire kandidatene får guds belønning. 40 millioner stemmer ble avgitt til støtte for prestestyret, konkluderte han.

- Hvis taperne og vinnerne tok til gatene ettter hvert valg, hvorfor i all verden skal vi da avholde valg?, advarte han.- Død over StorbritanniaEn knapp time ut i talen kunne Irans øverste leder avsløre hvem som nå er landets største fiende:

- Våre fiender vil bli holdt ansvarlige for alt blodet, volden og opprøret. Jeg anbefaler alle kandidatene - mine gamle venner - om å vise tilbakeholdenhet.

- De må se at fiendens hånd jobber. Disse sultne ulvene. Vi har sett deres distingverte diplomater. De har fjernet maskene og viser sine sanne ansikt. Og aller mest forræderisk er Storbritannia, fastslo ayatollaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer