Død pave stilt ut

Liket av pave Johannes XXIII ble i dag stilt ut på Petersplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannes XXIII var pave fra 1958 til han døde i 1963. Den nåværende paven, Johannes Paul II, har beskrevet forgjengeren som "Il Papa buono", Den Gode Paven.

6. juni er det 38 år siden Johannes XXIII døde av magekreft, og Vatikanet vurderer å gi ham helgenstatus. 1. pinsedag ble liket stilt ut slik at de troende kunne få anledning til å be foran ham. Kisten som liket ble vist frem i, er av skuddsikkert (!) krystall.

Den døde pavens ansikt var dekket av en voksmaske.

- Vi har gleden av å ha levningene etter den velsignede pave Johannes XXIII nær alteret, sa pave Johannes Paul II, som holdt messe ved siden av den døde kroppen.

Tusener av troende klappet da kisten ble bådet inn på plassen. Mange samlet seg rundt kisten. Blant dem var en nonne som hevder at den tidligere paven helbredet henne for sykdom.

I 1963 ble Johannes XXIII begravd i krypten under Peterskirken. Liket ble balsamert og lagt i tre kister, en av eik, en av sypresstre og en kiste av bly. Medarbeiderne som hentet kisten opp fra krypten for å stille ut kroppen, betegner det de fant som et under:

Ansiktet, kroppen og klærne har holdt seg nesten perfekt. Det ser ut som om paven bare sover.

SOM OM HAN SOVER:Flere katolikker betegner det som et under at den døde kroppen har holdt seg så godt i 38 år.
TROENDE samlet seg rundt kisten for å tilbe i nærheten av kroppen til den populære paven.