80 SKOGBRANNER I HELLAS: En person er funnet død etter skogbrannen i Kareas utenfor Aten. Her kjemper lokale menn med flammene. Foto: NTB Scanpix
80 SKOGBRANNER I HELLAS: En person er funnet død etter skogbrannen i Kareas utenfor Aten. Her kjemper lokale menn med flammene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Død person funnet etter skogbranner i Hellas

I Kareas utenfor Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med opprydningsarbeidene etter de store skogbrannene utenfor Aten og på halvøya Peloponnes er det funnet en død person.

Det ble til sammen meldt om 80 branner etter at en skogbrann som spredte seg, brøt ut i fjellkjeden Ymittos utenfor Hellas' hovedstad midt på dagen fredag.

Ifølge AFP har politi og brannmannskap kontroll på fastlandet lørdag. Det er imidlertid meldt om nye branner på den greske øya Skyros.

Liket, som ikke er identifisert, ble funnet i Kareas utenfor Aten, opplyser politiet, men en politimann som bodde i nærheten er savnet.

Fredag døde en 58 år gammel mann etter å ha pustet inn røyk, ifølge en politikilde.

Greske myndigheter varsler at det fortsatt er stor brannfare, spesielt på grunn av vinden. Skogbranner er blitt stadig vanligere i Hellas de siste årene på grunn av tørke og høye temperaturer, og mange mennesker har mistet livet.

(NTB)