Død person funnet i understellet på fly er trolig savnet 17-åring

Politiet melder at død person på fly fra Torp trolig er savnet 17-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17 år gamle gutten som har vært savnet fra Larvik siden i går kveld, antar Vestfold politidistrikt er identisk med den person som i formiddag ble funnet død i hjulrommet på et KLM-fly på Schiphol lufthavn utenfor Amsterdam.

Dette skriver politiet i en melding nå i ettermiddag.

Det var den nederlandske avisa Telegraaf som i dag meldte om en tragisk hendelse hvor en person er funnet død i landingsunderstellet på et KLM-fly.

Lasse Barland i Avinor sier til Dagbladet at flyet har gått fra Torp til Schiphol-flyplassen i Amsterdam.

Overfor Dagbladet bekrefter flyselskapet KLM at en person er funnet død.

- En kropp er funnet ombord på et KLM-fly. Det er alt jeg kan si, sier en talsmann for KLM ved flyselskapets medieseksjon i Amsterdam.

Utover det henviser han til nederlandske myndigheter.

Etterforskningsleder ved Sandefjord Politistasjon, Merete Torp Nilsen, bekrefter til Dagbladet at de jobber med saken.

- Vi fikk melding om at det var funnet en død person på Schipol-flyplassen i et KLM fly som dro fra Torp flyplassen i dag tidlig. Vi undersøker denne saken nå, sier etterforskningsleder ved Sandefjord Politistasjon Merete Torp Nilsen til Dagbladet. 

- Vi prøver å finne ut om det er en person som har tatt seg ulovlig inn i flyet som hadde stått på bakken over natten på Torp. Ledelsen på flyplassen går nå over gjerdene til området, samt at de gjennomgår alle overvåkingskameraene for å finne ut om noen har tatt seg ulovlig inn på området, sier Nilsen til Dagbladet.

Etter det politiet har grunn til å tro nå, kom flyet fra Nederland i går kveld.

Hun har aldri vært borti lignende saker på flyplassen utenfor Sandefjord.

- Jeg oppfatter flyplassen på Torp som en sikker flyplass, og jeg har aldri hørt om at de har skjedd noe lignende. Det skal være vanskelig for uvedkommende å ta seg inn på flyplassen, sier Nilsen til Dagbladet.

- Vi vet foreløpig ganske lite om hva som har skjedd, og dette vil nå bli etterforsket av politiet. Vi kan foreløpig ikke gi noen kommentar utover dette, sier kommunikasjonsjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud til Dagbladet.

Dagbladet kommer med mer.