Død person funnet ved Muldalsfossen

En 60 år gammel mannlig turist falt ut i fossen i går. Fossen er blant de høyeste på Sunnmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er funnet død etter et letemannskap tok seg ned til kulpen under Muldalsfossen ved Tafjorden i Norddal kommune, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter. Det melder NRK.

Det ble søndag ettermiddag satt i gang et stort søk etter at en mann hadde falt utenfor Muldalsfossen, som er blant de høyeste på Sunnmøre.

Stort søk

De første meldingene om ulykka kom rundt klokka fem søndag ettermiddag. Ifølge politiet var pårørende på stedet i går ettermiddag, og det er snakk om en 60 år gammel mannlig turist.

Sea King-helikopter med alpint redningsgruppe, og brannvesen med dykkere, bisto politiet i søket etter mannen søndag.

Søket ble avsluttet på kvelden, men mandag tok en alpin redningsgruppe opp igjen søket.

Tok opp igjen søket mandag

Det ble søkt både med redningsmann under helikopteret og med klatrere. Droner ble også brukt i det krevende søket.

- En alpin redningsgruppe skal foreta søket fordi leteområdet er vanskelig tilgjengelig. Man må ha klatreutstyr og spesielt trent personell, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Sunnmøre politidistrikt til NTB tidligere i dag.

Muldalsfossen er blant de høyeste på Sunnmøre. Den har et fall på om lag 200 meter og utgjør siste del av Muldalselva før den ender i Tafjorden.

Ifølge Sunnmørsposten skled mannen utfor stien like ved en bro ved toppen av vannfallet. Mannen, som er i 60-årene, gikk sammen med et turfølge. Da han skled, forsvant han ut av syne bare noen få meter fra fossen, skriver NTB.