Død sønn ble innkalt til skolestart

- Jeg ble deprimert og forbanna, sier far til avdøde Kristoffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag fikk Einar Ask og samboeren et brev i posten som sjokkerte dem. Drammen kommune ønsket sønnen Kristoffer velkommen til skolestart i 2006. Men Kristoffer døde som følge av krybbedød ni måneder gammel, 12. desember 2000.

Måtte gå fra jobb

- Jeg ble deprimert og forbanna. De trenger ikke fortelle oss hvor gammel sønnen vår er og at han skulle ha begynt på skolen. Vi tenker på ham hele tiden, og skulle gjerne ha meldt ham inn i skolen, sier Einar Ask til Dagbladet.no.

Han måtte gå hjem fra jobben som bussjåfør da han fikk brevet.

Til Drammens Tidende sier han at foreldreparet flere ganger har ringt og fortalt kommunen at sønnen er død.

- Fryktelig beklagelig

Utdanningsdirektør i kommunen, Kari Høyer sier hun er svært lei seg for tabben.

- Dette er fryktelig beklagelig. Vi legger oss langflate og ber om uforbeholden unnskyldning. Jeg fikk greie på at dette hadde skjedd fem på tre i går, og satte umiddelbart igang med å undersøke hva som har skjedd, sier hun til Dagbladet.no.

DØDE I 2000: Lille Kristoffer døde i krybbedød ni måneder gammel. Nå er han innkalt til skolestart i Drammen. Alle foto: privat
DØDE I 2000: Lille Kristoffer døde i krybbedød ni måneder gammel. Nå er han innkalt til skolestart i Drammen. Alle foto: privat Vis mer

Kommunen har et dataregister som mates av data fra Folkeregisteret. Ifølge Høyer er barnet registrert som død i Folkeregisterets lister, men ikke i lista som kommunen har fått. Det er første gang en slik feil skjer.

- Vi aner ikke hva som har skjedd. Jeg kan ikke si mer enn at våre IKT-folk jobber med å finne det ut, sier Høyer.

Selv om kommunen beklager, er skaden gjort for foreldreparet.

- Har ikke kommet over det

- Vi dømmer ingen enkeltperson, bare systemet. Når etatene ikke kan samarbeide så må det gå slik til slutt. Vi har ikke kommet over dette ennå. Det vil nok ta noen uker, sier Ask.

- SKULLE GJERNE MELDT HAM INN I SKOLEN: Far Einar Ask ble svært såret og lei seg over tabben til Drammen kommune.