Død Toska-venn kan få skylda for drapet

Politi og påtalemyndighet frykter at en død bestevenn av David Toska skal bli utpekt som raneren som drepte politimannen Arne Sigve Klungland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Bakgrunnen er at denne mannen, som politiet mener deltok i NOKAS-ranet, plutselig er blitt helt sentral i Munch-ranet. En annen Toska-venn, Bjørn Hoen, som statsadvokat Terje Nybøe mener organiserte kunstkuppet, forklarte i vitneboksen under Munch-rettssaken at den nå avdøde mannen sommeren 2004 spurte ham om han kunne skaffe en bil til et grovt tyveri.

Dette var en helt ny forklaring. Hoen hadde ikke nevnt den avdøde i avhør da han forklarte seg for politiet i Munch-saken høsten 2005.

-  Jeg ble lovet 40 000 kroner for å skaffe en bil for vedkommende, forklarer Hoem. Ifølge Hoen tok han kontakt med en østfolding (38). Mannen, som sitter på tiltalebenken i Munch-saken sammen med Hoen, skaffet en Audi. Bilen brukte ranerne til den første delen av flukten etter kunstkuppet.

Hoen beklaget

Hoen sa i retten at han beklaget å måtte bringe inn avdøde. En polititeori er at Hoen trekker ham inn fordi hans forklaring på punktet ikke kan sjekkes av etterforskerne. Hoen sier at han fikk forespørsel om å skaffe en bil på en fest i en leilighet på Stovner. Han nekter imidlertid å fortelle hvem andre som var på festen. Dette avskjærer politiet fra enhver mulighet til å sjekke om det virkelig har vært en fest, langt mindre om både Hoen og den nå avdøde var til stede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer