«Død» treåring våknet i egen begravelse

En familie i Mexico fikk sjokk da treåringen Camila plutselig våknet til live i sin egen begravelse.

FEILERKLÆRT: Ved dette sykehuset ble Camila (3) erklært død til tross for at hun fortsatt var i live. Foto: Google Maps
FEILERKLÆRT: Ved dette sykehuset ble Camila (3) erklært død til tross for at hun fortsatt var i live. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Onsdag 17. august fikk familien til tre år gamle Camila Roxana Martinez Mendoza beskjed om at jenta hadde dødd som følge av dehydrering.

Dagen etter holdt familien en syning av treåringen. Det var her mora plutselig la merke til at det var kondens på et glasspanel i kisten til jenta.

En annen person skal også ha lagt merke til at øynene til treåringen bevegde på seg, ifølge den meksikanske avisa El Universal.

Kisten ble åpnet, og etter å ha sjekket pulsen på jenta ble det konstatert med at hun ikke var død likevel.

Erklært død

Da treåringen begynte å oppleve symptomer som kvalme, svimmelhet og feber, nølte ikke mora Mary Jane Mendoza med å ta med dattera til barnelegen i hjembyen Salinas i Mexico.

Legen konkluderte med at jenta led av dehydrering, og anbefalte at de tok henne med til sykehuset for å se nærmere på problemene.

Mora forteller at sykepleierne kjølte ned jenta med et kaldt håndkle og ga henne smertestillende, før de skrev henne ut fra sykehuset.

Til tross for medisinene og rådene fra sykehuset, ble ikke jenta noe bedre. De bekymrede foreldrene tok henne derfor med til sykehuset i Salinas i Mexico.

- De prøvde å gi henne intravenøst, men de sleit så lenge med å finne de små blodårene hennes, har moren sagt til New York Post.

Etter rundt ti minutter skal veneflonen ha blitt fjernet, og treåringen ble erklært død som følge av dehydrering.

DØMT: Han lovet å elske henne, men drepte henne i stedet for. Nå er han dømt. Video: West Yorkshire Police. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Hadde puls

Dagen etter at jenta ble erklært død, ble det holdt en syning for familie og kjente. Det var da den sørgende moren la merke til kondens på datterens kiste.

Noen av de andre gjestene fortalte moren at hun hallusinerte og frarådet henne å åpne kisten. Et annet familiemedlem valgte imidlertid å ta en nærmere kikk på jenta, og la da merke til at Camilas øyne beveget seg.

Etter å ha åpnet kista oppdaget de at jenta fortsatt hadde puls.

- Helt knust

Camila ble hastet til sykehus, hvor hun igjen ble erklært død. Ifølge legene skal dødsårsaken ha vært hjerneødem - en hevelse i hjernen.

- Jeg er helt knust. Jenta mi var en veldig blid og lykkelig jente, som kommer overens med alle hun møtte.

Videre forteller moren at hun nå ønsker rettferdighet.

- Jeg ønsker ikke at det skal gå utover noen av legene, men dette kan ikke skje igjen, understreker hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer