Døde av alkohol og piller

Ektemannen ble varetektsfengslet da kona ble funnet død. Politiet mente at hun døde «i forbindelse med seksuell aktivitet». Nå viser obduksjonsrapporten at hun døde av medikamentforgiftning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Advokat Øystein Skogrand krever at saken mot kvinnens 43-årige ektemann blir henlagt, men politiet vil etterforske saken videre, skriver Adresseavisen.

Da kvinnen ble funnet død 17. mars, gikk fungerende politimester Kjell Erik Waclawczyk i Uttrøndelag politidistrikt ut og sa at skader kvinnen hadde, ble sett i sammenheng med seksuell aktivitet. Dagbladet, VG og Dagsavisen hadde saken på forsidene på mandagen etter dødsfallet.

- Obduksjonsrapporten slår ettertrykkelig fast at dette ikke var tilfelle, sier Skogrand.

Ektemannen ble fengslet i ett døgn etter at kvinnen var funnet død. Politiet vurderte å sikte ham for legemsbeskadigelse. Da den foreløpige obduksjonsrapporten kom ble han imidlertid løslatt.

Obduksjonen av kvinnen har ifølge Skogrand konkludert med at hun døde av medikamentforgiftning: Det er funnet spor etter alkohol tilsvarende rundt én promille, i tillegg til sovetabletter og medikamenter som brukes til behandling av psykiske lidelser. Kombinasjonen skal til sammen ha resultert i en forgiftning.

- Dette betyr at saken mot min klient må henlegges. Nå må politiet sørge for at denne saken blir ryddet av veien, sier Skogrand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer