- Døde av drukning

Reidun Hardang Natadal (39) døde av drukning. Politiet tror ikke hun har vært utsatt for noe kriminelt, men vil likevel etterforske saken videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde av drukning, opplyste politistasjonssjef Helge Folserås på en pressekonferanse klokka 15 i dag.

De la til at det nå ikke er noe som tyder på at det ligger noen kriminell handling bak dødsfallet.

Men politiet vil likevel fortsette etterforskningen. De opplyser at alle data fra obduksjonsrapporten ikke vil være klare før om to uker. De har også elektroniske spor og tips som vil bli fulgt opp. Mandag og tirsdag vil de foreta en rundspørring i Notodden for å få kartlagt hennes bevegelser.

Politiet vet ikke nøyektig når hun døde, og har heller ikke funnet hennes mobiltelefon.

Den døde ble funnet etter et søk med miniubåt betalt av familien i går. Folserås sier nå at de vil forsøke å finne

en måte å dekke familiens omkostninger på.

Lettet over funnet

Familien, politiet, letemannskaper og frivillige har lett etter den savnede kvinnen i over halvannen uke. Uvissheten har vært en enorm belastning for Hardang Natadals nærmeste familie og venner.

Rett før klokka 16 i går ettermiddag fant en miniubåt et kvinnelik i Heddalsvannet på Notodden. Ifølge VG sto faren til den savnede kvinnen selv på elvebredden og fulgte med på søkene da miniubåten fanget inn liket.

Familien tar dødsbudskapet svært tungt, men er samtidig lettet over å få svar på hva som har skjedd.

Den døde kvinnens klær stemmer godt overens med beskrivelsen av klærne som Reidun Hardang Natadal hadde på seg da hun forsvant, og ingen andre kvinner er savnet i området. Politiet tror det er den 39-årige tobarnsmora som er funnet. Liket er fraktet til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo for obduksjon.

Liket ble funnet på femten meters dyp omtrent 95 meter fra elveutløpet i Notodden sentrum. Funnet ble gjort i siste liten: Det offisielle søket ble avsluttet allerede forrige uke, og venner og familie har selv sponset letingen. Miniubåten hadde søkt i fire dager, og på fredag ettermiddag skulle søket avsluttes.

DRUKNET: Reidun Hardang Natadal ble funnet i går.