Døde av gass fra grillen

Buddhistisk seremoni i Göteborg - kvinne funnet død og fire bevisstløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et forspill til en buddhistisk seremoni i et industrilokale utenfor Göteborg i natt har fått fatale følger.

En kvinne ble i formiddag funnet død inne i lokalet, trolig forgiftet av kullmonoksyd fra en utegrill. Fire andre kvinner i 40-årene ble funnet bevisstløse, og behandles nå på sykehus, melder nettutgaven til Göteborgs-Posten.

Tragdien ble oppdaget ved 10-tiden i formiddag da en stor gruppe buddhister kom til lokalet ved Härryda for å forberede den religiøse seremonien som planlagt.

De slo alarm da de åpnet døren og oppdaget at noen av trosfellene trolig hadde startet seremonien kvelden før: de fem kvinnene lå livløse på golvet.

Tilstanden for de fire som fortsatt var i live, skal være meget alvorlig, men stabil. De blir behandlet på Östra sjukhuset.

- Kvinnene hadde brukt en utegrill i lokalet der de overnattet. Når den fortsetter å gløde utvikler det seg svært giftig kullmonoksyd, sier Thomas Gustafsson ved redningstjenesten i Storgöteborg.

Kvinnene skal også ha varmet lokalet med en kamin.  Det var ingen andre i de fem kvinnene i lokalet. 

Mor funnet død

Nærmere 70 buddhister fra Vest-Sverige er samlet utenfor Göteborg i helgen for å feire den religøse høytiden Ok Pansa.

De fleste overnattet ifølge Gøteborgs-Posten i en gammel villa på området der seremonien skulle starte i formiddag. Men fem av kvinnene søkte over i seremonilokalet fordi det ble for trangt i huset.

En 13 år gammel datter av den døde kvinne var blant buddhistene som overnattet i huset.

Ett av medlemmene i menigheten dro bort til lokalet da de fem kvinnene ikke møtte fram til frokost. Der ble han møtt av røyklukt og innestengt luft.

Dører og vinduer ble revet opp. Alle de fem kvinnene pustet og hadde øynene åpne, men reagerte ikke. Mor til den 13 år gamle jenta døde like etter.