Døde av giftig snacks

29 skolebarn døde på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) 29 skolebarn er døde, og 35 er innlagt på sykehus i kritisk tilstand i Mabini på Filippinene etter at de spiste en livsfarlig snacks i et friminutt.

Til sammen over 100 personer ble innlagt etter matforgiftningen.

Alle de 64 barna spiste stekte Cassavaboller, en lokal, billig snacks. Cassava er en dødelig gift hvis de ikke er kokt godt nok.Alle barna fikk alvorlige magesmerter, diare og oppkast etter å ha spist Cassavaboller. De ble fraktet til fire sykehus i Mabini på Bohol Island, 600 kilometer fra Manilla.

Cyanid

Alle barna gikk i første og andre klasse på San Jose barneskole i Mabini.

- Noen av barna sa at de bare tok to biter fordi det smakte bittert. De ble syke i løpet av fem til ti minutter, sier dr. Harold Gallego ved Garcia Provicial Hospital til AP.

Cassava er en rot som inneholder en sterk gift. Hvis den ikke kokes meget grundig, omdanner fordøyelsessystemet giften til Cyanid i magen. Svært lite må til for å være dødelig. Cassava brukes som en erstatning for ris.Politiet gransker om Cassavarøttene i tillegg til å inneholde gift, var ytterligere forgiftet av plantevernmidler.

Spiste selv

SØRGENDE: Denne begravelsesprosesjonen fant sted i går. 29 barn er døde av giftig Cassava. Foto: REUTERS
SØRGENDE: Denne begravelsesprosesjonen fant sted i går. 29 barn er døde av giftig Cassava. Foto: REUTERS Vis mer

Cassavaselgeren som solgte barna de giftige røttene hevdet at de var kokt godt nok. Hun spiste selv to av dem for å bevise at de var godt nok kokt, og ble kort tid etter innlagt på sykehus med avorlig forgiftning, skriver CNN.

- Min sju år gamle nevø Noel døde på vei til sykehuset, og min ni år gamle niese Roselle er til behandling. Det er mange foreldre på sykehuset. De døde barna ligger på rad på sengene. Alle er knust av sorg, sier Grace Vallente (29) til AP.

MASSEBEGRAVELSE: En landsbybeboer tenner et lys under en massebegravelse etter Cassava-forgiftningen.
SORG: En mor gråter under en begravelse i San Jose.
MASSEDØD: En prest vesigner de døde med hellig vann under en massebegravelse i San Jose på Filippinene.
DØDSSYK: En forgiftet gutt kjemper for livet på et sykehus i Talibon på Filippinene.