Døde av hjertesvikt

Styrker påstandene om forgiftning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jugoslavias ekspresident Slobodan Milosevic døde av hjertesvikt, ifølge kilder nær FNs krigsforbryterdomstol i Haag, melder NRK.

Obduksjonen av Milosevic, som ble funnet død på cella si i Haag i går, er avsluttet, og domstolen venter på rapporten. Nederlandsk fjernsyn melder imidlertid at det er funnet «fremmede stoffer» i ekspresidentens blod. Milosevic gikk på medisiner for høyt blodtrykk og hjerteproblemer, og prøver skal ha avslørt stoffer i blodet som nøytraliserer virkningen av medisinene.

Dette styrker påstandene om at Milosevic ble forgiftet, noe han selv påsto i et brev til russiske myndigheter for få dager siden. Nederlandske leger har de siste månedene tatt flere prøver for å finne ut hvorfor medisinene ikke hadde noen effekt.

Påtalemyndigheten har tidligere mistenkt Milosevic selv for å sabotere sin egen medisinering, som et middel for å få behandling i Russland. Domstolen avslo Milosevics anmodning om Russlands-behandling, av frykt for at det ville bli umulig å få ham tilbake til Haag.

Liket av Milosevic vil bli overlevert familien i morgen, og den endelige obduksjonsrapporten vil også bli lagt fram da.

MENTE SEG FORGIFTET: Slobodan Milosevic, her fra rettssalen i Haag.