Døde av kullosforgiftning

Defekt eksosanlegg tok livet av de to ungdommene i Hedmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var kullosforgiftning fra et defekt eksosanlegg som tok livet av de to ungdommene i Hedmark, viser den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt, som ble klar i dag.

Det var mandag ved 19-tiden at en 19 år gammel gutt fra Ilseng og ei 18 år gammel jente fra Elverum ble funnet døde i en bil på en skogsbilvei øst for Rokosjøen like ved kommunegrensen mellom Løten og Elverum.

-Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter det vi kom fram til tidlig i etterforskningen, at det ikke var grunnlag for å tro at det hadde skjedd noe kriminelt eller at de to unge hadde planlagt å ta sine egne liv, sier politiadvokat Helge Eidsvaag ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Motoren i gang

Bilen med de to ungdommene sto med motoren i gang og dører og vinduer lukket da en forbipasserende stoppet og reagerte.

- Mannen reagerte på at det luktet kraftig eksos da han åpnet bildørene. Nye tips tyder på at  bilen har stått på samme sted lenge. Et vitne har forklart at bilen sto der også mandag morgen, sier Eidsvaag.

De foreløpige tekniske undersøkelsene av bilen, en eldre Ford personbil, viser at eksosen gikk rett ut fra den fremre eksospotta midt under bilen. Det var ikke kontakt mellom eksospotta foran og bak.

- Det er eksempler fra tidligere på at kullos fra eksos har lekket inn i kupeen når bilen står stille, selv om karosseriet er tett, sier politiadvokat Eidsvaag.

KVALT AV EKSOS: Det var på denne skogsbilveien en jente (18) og en gutt (20) ble funnet døde mandag kveld. Foto: KRISTIN SVORTE
KVALT AV EKSOS: Det var på denne skogsbilveien en jente (18) og en gutt (20) ble funnet døde mandag kveld. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

Etterforskningen er nå stilt i bero inntil den endelige obduksjonsrapporten er klar om tre ukers tid. Da kan rettsmedisinerne ha funnet svar på når de to ungdommene døde.