Døde av lightergass

ÅS (Dagbladet): På trappa utenfor Ås stasjon segnet 16-åringen over ende. Forskrekkede skoleelever så at redningsmannskapene ikke klarte å få liv i ham. Politiet tror 16-åringen døde etter å ha sniffet lightergass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er sjokkerende. Jeg visste ikke at noen som gikk på skolen sniffet lightergass, sier Magne Andersen (16). Han og flere skoleelever fra Ås videregående skole var på vei hjem da de så hva som skjedde.

- Jeg så de prøvde å få liv i han. Det lå en lightergass-beholder ved siden av ham, sier Magne Andersen.

16-åringen ventet på toget hjem til Oppegård. Da 16-åringen ble liggende livløs, slo forbipasserende alarm. Gutten ble fraktet til Moss sykehus, mens gjenopplivingsforsøkene fortsatte. Men ingen ting sykehuset kunne gjøres for å berge guttens liv. Dødsfallet etterforskes som mistenkelig.

- Gassen hindrer oksygentilførsel til kroppen, noe som påvirker åndedrett og hjerte. Vi kjenner til flere dødsfall i utlandet, sier Kristin Solberg ved Giftinformasjonssentralen.

SISTE STOPP: På Ås stasjon ble 16-åringen funnet livløs. - Jeg er sjokkert og skremt, sier Magne Andersen (16) som går på samme skole som den omkomne.