Døde av medisinsk kvelning og hjerteinfarkt

Obduksjonsrapporten om Ellen Uglands dødsfall. - Hun hadde god helse.

 OBDUSERT:  Ellen Ugland skal ha dødd av hejrteinfarkt og medisinsk kvelning. FOTO: KJARTAN BJELLAND, FÆDRELANDSVENNEN.
OBDUSERT: Ellen Ugland skal ha dødd av hejrteinfarkt og medisinsk kvelning. FOTO: KJARTAN BJELLAND, FÆDRELANDSVENNEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den forelpige obduksjonsrapporten etter Ellen Uglands (57) uventede død, viser at milliardærenken døde som følge av stengte luftveier og manglende oksygentilførsel til hjernen - såkalt medisinsk kvelning.

Rettsmedisinerne har foreløpig konkludert med at Ellen Ugland falt om i gangen i leiligheten på Lysaker i Bærum etter å ha fått et hjerteinfarkt, skriver VG.

Det skal ikke ha vært noen konkrete opplysninger fra Ellen Uglands fastlege på at hun skulle hatt hjerteproblemer.

Legen som undersøkte avdøde på stedet, skal ha besekrevet henens helse som god og at hun døde i ung alder.

Påtaleleder Stine Karlsen i Asker og Bærum politidistrikt vil ikke kommentere VGs opplysninger fra obduksjonsrapporten.

- Vi kan ikke utelukke at noe kriminelt har skjedd. Derfor etterforsker vi så bredt som mulig, sier politiinspektør Stine Karlsen.

Fullt påkledd Etterforskere fra Kripos hjelper politiet i Asker og Bærum med den taktiske og tekniske etterforskningen, blant med sikring av DNA-spor og andre funn i leiligheten på Lysaker brygge.

Det var der Ellen Ugland ble funnet død mandag 6. desember av niesen Ellen Kristin Dahl-Pedersen.

Ifølge VG var Ellen Ugland fullt påkledd og tilsynelatende på vei ut da hun ble funnet.

Avhørt Ambulansepersonellet som fant Ellen Ugland er avhørt av politiet. Niesen som fant henne ble avhørt både torsdag og fredag etter at politiet bestemte seg seg for å etterforske saken som et mistenkelig dødsfall.

Den endelige obduksjonsrapporten kommer i helgen eller tidlig neste uke, og først da kommer politiet med sine konklusjoner.

- Uklar dødsårsak - Dødsårsaken er fremdeles uklar. Det er noe av det vi nå undersøker, sa politiinspektør Stine Karlsen til Dagbladet i går.

Politiet gransker flere gjenstander fra leiligheten, blant annet klær.

Åpent om arven Uglands rederi opplyste i en pressemelding i går kveld at det er dattersønnen Knut Nikolai Tønnevold Ugland (24) til avdøde skipsreder Johan Jørgen Ugland (88) som arver Ellen Ugland.

24-åringen arver dermed det aller meste av de tre milliardene etter bestefaren, som ble funnet død i boblebadet i sitt hjem i Grimstad i slutten av mars i år.

 Den avdøde skipsrederens barn fikk vite samme dag som farens andre kone ble funnet død at etterforskningen etter 88-åringens dødsfall var henlagt.

Det var skipsrederens sønn og og den 24 år gamle milliardærarvingens onkel Lars T. Ugland som anmodet politiet om å sjekke omstendighetene rundt dødsfalelt i Grimstad i mars.

Ifølge Ugland-rederiet redegjørelse i går kveld arver niesen Ellen Kristin Dahl-Pedersen (45) tre eiendommer i Grimstad og Oslo pluss mellom 50 og 70 millioner kroner etter Ellen Ugland.