Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døde av miltbrann

De to amerikanske postansatte som nylig døde, hadde begge miltbrann. Dermed er tre døde av miltbrann hittil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sendte miltbrann-brev til Det Hvite Hus

Matproduksjon sårbar for terrorangrep

To andre postarbeidere er alvorlig syke etter å ha blitt smittet av miltbrannsporer, opplyste sjefen for helsemyndighetene i Washington, Ivan Walks.

Helsemyndighetene i delstaten New Jersey opplyste tirsdag at enda en ansatt i det amerikanske postverket i delstaten kan ha blitt smittet av miltbrann.

Det er en kvinne som arbeider ved et sorteringsanlegg i Trenton som er blitt satt på en antibiotikakur på grunn av mistanke om miltbrann.

Tidligere har to andre postansatte i New Jersey testet positivt for miltbrann i huden. Det var fra postkontorer i New Jersey at brev med miltbrannsmitte ble sendt til senator Tom Daschle og TV-kanalen NBC.

Andre steder som tirsdag meldte at de hadde fått brev med mistenkelig hvitt pulver, var blant annet redaksjonen til New York Times, den amerikanske ambassaden i Kairo i Egypt og den irakiske FN-delegasjonen.

FN-delegasjonen opplyste at den hadde fått brevet fredag, og at brevet er overlatt til politiet. Irak er blant dem som mistenkes for å stå bak miltbrannterroren.

Også det irakiske representasjonskontoret i Algeries ambassade i Washington har fått brev med hvitt pulver, men pulveret var ikke miltbrannsporer.

USAs ambassade i Kairo ble evakuert tirsdag da det ble oppdaget et brev med hvitt pulver i postrommet.

(NTB)

Hele Norges coronakart