Døde av piercing

En voksen person døde tidligere i år etter at en infeksjon oppsto rundt piercingen i tunga. De hissige bakteriene spredte seg så raskt at livet ikke sto til å redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Årsakssammenhengen mellom piercingen og dødsfallet er åpenbar. Piercing bør forbys. Det sier professor Tom Bergan ved Rikshospitalets mikrobiologiske institutt til Dagbladet.

Piercing er blitt svært populært i Norge de siste åra - spesielt blant unge.

Personen som døde pådro seg en betahemolytisk streptokokkinfeksjon - såkalte dødsbakterier - i blodet. Personen ble ifølge Bergan smittet via piercinghullet i tunga.

- Vedkommende fikk infeksjon i tunga og ble blodforgiftet. Legene prøvde å behandle en rekke komplikasjoner, men pasienten døde. Infeksjonen oppsto rundt metallgjenstanden i tunga, sier professoren til Dagbladet.

Han vil ikke røpe alder, kjønn eller bosted på den avdøde. Hans oppfatning av piercing er klar: - Det stadig mer populære fenomenet bør forbys.

Ukjent antall døde

Et ukjent antall nordmenn har dødd etter at infeksjon har oppstått rundt piercingen, forteller professoren. Det finnes ingen statistikk, men dette er «noe vi kolleger snakker om». Det er bare fire- fem år siden sykehusene begynte å få inn slike pasienter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer