Døde av sin egen bombe

Bomben ble fraktet på sykkel og gikk av for tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre islamske militante døde da bomben de fraktet på en sykkel detonerte for tidlig. Ulykken skjedde i byen Chichawatni i det østlige Pakistan i dag i nærheten av et folkefullt marked, ifølge CNN.

Mohammed Shakil, en politimann på åstedet, fortalte til nyhetsbyrået Assosciated Press (AP) at en av mennene hadde festet eksplosiver til kroppen.

Bomben gikk trolig av fordi de militante fraktet eksplosivene på en sykkel og den traff en hindring i veien.

Da bomben eksploderte, drepte den de tre antatte medlemmene av selvmordsgrupper i byen Chichawatni som ligger i Punjab.

Shakil hevder at mennene var medlemmer i en gruppe militante Sunnier, kalt Sipa-e-Sahaba.

Den lokale politisjefen, Mohammed Bashir, sier at det er usikkert hva som var bombemålet, men at det kan ha vært kvegmarkedet med hundrevis av kunder eller en politibegravelse med mange deltagende politimenn.

Den ene mannens hode ble funnet på et jorde i nærheten av åstedet. Politiet samlet legemsdeler for å foreta DNA-analyse.

Militante i området har svoret å hevne side døde kamerater, som de mener pakistanske styrker har drept.

Politi- og sikkerhetsenheter har vært i høy beredskap etter dødsfall som følge av angrep fra militante grupper. Den 26. januar angrep en selvmordsbomber og drepte en vakt utenfor et femstjerners hotell i Islamabad. 17. februar drepte en selvmordsbomber 15 mennesker da han sprengte seg selv inne i en rettssal i den sørvestlige byen Quetta.

FRAKTET BOMBE PÅ SYKKEL: Islamske militante fraktet bomben på en sykkel. Alle tre døde da bomben gikk av for tidlig. Foto: Scanpix
FRAKTET BOMBE PÅ SYKKEL: Islamske militante fraktet bomben på en sykkel. Alle tre døde da bomben gikk av for tidlig. Foto: Scanpix Vis mer
Døde av sin egen bombe