Mann knivstukket på Tøyen:

Døde av skaden: Mann drapssiktet

Mannen i 20-åra som ble knivstukket på Tøyen i Oslo forrige helg, døde i dag av skadene. Mannen i 30-åra som tidligere var siktet for drapsforsøk, er nå siktet for drap, og knytter seg til handlingen, ifølge politiet.

DØD: Mannen som ble knivstukket på Tøyen i Oslo forrige helg, døde i dag av skadene han ble påført. Politiet har siktet en annen man for drap. Foto: Stian Drake / Dagbladet
DØD: Mannen som ble knivstukket på Tøyen i Oslo forrige helg, døde i dag av skadene han ble påført. Politiet har siktet en annen man for drap. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen i 20-åra som lørdag i forrige helg ble funnet knivstukket i en leilighet på Tøyen i Oslo, døde i dag av skadene han ble påført.

Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Én mann i 30-åra er fra før pågrepet i saken. Han ble varetektsfengslet 18. mai, og var tidligere siktet for drapsforsøk.

Som følge av dødsfallet er siktelsen mot mannen i 30-åra nå endret til å dreie seg om drap, ifølge politiet. Den avdødes pårørende er varslet.

- Knyttet seg til stedet

Politiet forteller til Dagbladet at den siktede og avdøde «ikke var ukjente for hverandre».

- Men utover dette er det ikke snakk om noen relasjon mellom de to, sier påtaleansvarlig Kari Kirkhorn til Dagbladet.

Hun forteller at politiet ikke har hatt anledning til å avhøre siktede etter at siktelsen ble endret.

- Men han har knyttet seg til stedet og det som skjedde da han ble pågrepet i helgen. Når det gjelder spørsmålet om straffskyld er det for tidlig å si noe om, sier påtaleansvarlig Kirkhorn.

Den siktedes forsvarer, Robina Hussain, sier til Dagbladet at hennes klient foreløpig ikke har tatt stilling til den nye siktelsen.

- På nåværende tidspunkt ønsker jeg ikke å kommentere saken. Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, sier advokaten.

Løslot annen mann

Det var i 05.30-tida lørdag 15. mai at politiet fikk melding om hendelsen.

Den avdøde ble ført til Ullevål sykehus i ambulanse, hvor han fikk påvist kritiske og alvorlige skader. Dagen etter ble fornærmedes tilstand beskrevet som «alvorlig skadd, men stabil», ifølge Avisa Oslo.

Kort tid etter hendelsen pågrep politiet en annen mann, og siktet vedkommende for drapsforsøk, men vedkommende ble seinere løslatt.

Søndag ettermiddag pågrep politiet den nå drapssiktede mannen i 30-åra.

Påtaleansvarlig Kirkhorn bekrefter overfor Dagbladet at politiet kom fram til siktede på bakgrunn av informasjon fra vitner og den øvrige etterforskningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer