FUNNET LIVLØS:  59-åringen var livløs da politiet ankom stedet, og ble erklært død av ambulansepersonell. Foto: 
Foto: Tor Aage Hansen / Scanpix
FUNNET LIVLØS: 59-åringen var livløs da politiet ankom stedet, og ble erklært død av ambulansepersonell. Foto: Foto: Tor Aage Hansen / ScanpixVis mer

- Døde av stump vold mot hodet

Siktelsen mot 26-åringen på Orkanger er endret til forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 59 år gammel mann ble funnet livløs på Orkanger i Sør-Trøndaleg ved 10.30-tida søndag.

En 26 år gammel mann ble kort tid etter pågrepet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Politiet har nå endret siktelsen til forsettlig drap.

- Bakgrunnen for dette er at den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at fornærmede døde som følge av stump vold mot hodet, opplyser politiadvokat Charlotte Aspehaug ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Det var Harry Arve Nakstad (59) som ble funnet død på Orkanger. Det var vitner fant som avdøde og varslet politiet. Dødstidspunktet er så langt ikke stadfestet, skriver Adresseavisen.

Den 26 år gamle siktede har i avhør innrømmet å ha brukt vold mot 59-åringen. Både siktede og avdøde bodde i den samme husstanden, som består av sju leiligheter.

- Han har erkjent straffskyld for legemsbeskadigelsen, men ikke for dødsfølgen. Motivet for det som har skjedd opplyser siktede å ha vært irritasjon over at den nå avdøde ringte politiet og klaget over festbråk, opplyste vakthavende jurist Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet lørdag kveld.

Siktedes forsvarer, Leif Strøm, sier til Adressavisen at hans klient bare husker deler av hendelsen.

- Det har med hans psykiske situasjon å gjøre, sier Strøm.