Døde av stump vold

Siktet mann på Romerike avhøres nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den foreløpige obduksjonsrapporten av mannen i 40-åra som ble funnet hardt skadet på en hytte i Nes på Romerike på søndag, er klar.

Politiet opplyser i en pressemelding at rapporten fra Rettsmedisinsk Institutt antar at dødsårsaken er flerorgansvikt. Det er påvist utbredte stumpvoldsskader på mannen.

Politiinspektør Fredrik Rieber-Mohn ønsker ikke å spekulere i om de nå har med en drapssak å gjøre.

- Vi ønsker ikke å spekulere i noe som helst, men vi går ut med det vi er helt sikre på, sier han.

Han sier at den foreløpige obuksjonsrapporten bare beskriver de faktiske skadene avdøde har på kroppen, men ikke noe om hvordan skadene er påført, men de utelukker nå at mannen har stikkskader.

Er det mer aktuelt å utvide siktelsen mot den pågrepne nå som dere har sett denne rapporten?

- Det er for tidlig å si. Avhøret av mannen har nettopp startet. Så får vi høre hva som kommer frem i det før vi eventuelt endrer noe som helst, sier Rieber-Mohn til Dagbladet.no.

Politiet regner med avhøret vil ta tid.

– Vi kommer ikke til å si noe om hva som kommer ut av avhøret i kveld, sier Rieber-Mohn til rb.no.

HER BLE HAN FUNNET: I denne hytta på hyttefeltet Sjølie i Skogbygda i Nes ble mannen i 40-åra funnet hardt skadet på søndag. Mandag døde han. FOTO: KAY STENSHJEMMET/ROMERIKES BLAD
HER BLE HAN FUNNET: I denne hytta på hyttefeltet Sjølie i Skogbygda i Nes ble mannen i 40-åra funnet hardt skadet på søndag. Mandag døde han. FOTO: KAY STENSHJEMMET/ROMERIKES BLAD Vis mer

Mannen, som er i 30-åra, ble pågrepet uten dramatikk i 15-tiden i dag. Ifølge hans advokat, Arve Ringsbye, erkjenner han ikke straffskyld etter siktelsen.