Døde babyer og voldtektshumor

Israel skal etterforske egne soldater etter bisarr soldatmote. Samtidig kommer sjokktallene om sivile dødsfall i Gaza.

SJOKKERENDE DETALJER: Det avsløres flere stygge detaljer om israelske soldaters opptreden under konflikten i Gaza. Flere av disse kommer fra soldatene selv. Soldatene på bildet har ikke nødvendigvis noe med saken å gjøre, og er ikke etter det Dagbladet.no kjenner til mistenkt for å stå bak noen av forholdene beskrevet i artikkelen. Foto: Jim Hollander/EPA/Scanpix
SJOKKERENDE DETALJER: Det avsløres flere stygge detaljer om israelske soldaters opptreden under konflikten i Gaza. Flere av disse kommer fra soldatene selv. Soldatene på bildet har ikke nødvendigvis noe med saken å gjøre, og er ikke etter det Dagbladet.no kjenner til mistenkt for å stå bak noen av forholdene beskrevet i artikkelen. Foto: Jim Hollander/EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Israelske soldaters egne rapporter fra krigføringen mot Hamas før nyttår har skapt sjokkbølger langt inn i den israelske regjeringen. Den israelske regjeringen skal nå etterforske krigføringen i Gaza.

Soldatene hevder at sivile ble drept uten blygsel, og lite detaljerte stridsregler kunne brukes som dekke for disse handlingene.

HærverkIfølge nyhetsbyrået AP forteller soldatene om vilkårlig hærverk mot palestinske hjem, ydmykelser av sivile og manglende instrukser som ledet til flere unødvendige sivile dødsfall.

Soldatene bekrefter også tidligere beskyldninger fra motparten, om at de israelske angrepene ikke i tilstrekkelig grad skilte mellom sivile og militære mål.

Kondomer og babydrap Den israelske avisa Haaretz rapporterer nå også om siste mote blant israelske soldater.

For å markere at harde treningsperioder eller rekruttopphold er ferdig, smykker soldatene seg med trøyer med motiv av døde barn, gråtende mødre, våpen rettet mot barn og nedsvidde moskeer.

En trøye for skarpskyttere har teksten «Better use Durex» (et kondommerke, journ. anm), ved siden av en død, palestinsk baby hvor moren gråter ved barnets side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer